Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Suma cerută de o familie din Florida, după ce resturi de la Stația Spațială i-au ciuruit casa

O familie din Florida dă în judecată NASA, după ce casa în care locuia a fost lovită de resturi de pe Stația Spațială Internațională. Obiectul a căzut în martie şi a făcut o gaură în acoperișul și în podeaua clădirii. Un tânăr se afla în locuinţă în acel moment, dar, din fericire, nu a fost rănit. Potrivit explicaţiilor NASA, Stația Spațială a eliberat un palet care conținea baterii învechite, în martie 2021. Era de așteptat ca acesta să ardă complet în timpul intrării în atmosfera Pământului pe 8 martie 2024, însă o piesă de hardware a supraviețuit. Prin avocaţi, familia păgubită cere acum 80.000 de dolari "pentru stresul și impactul pe care acest eveniment l-a avut asupra vieții".

de Redactia Observator

la 25.06.2024 , 18:05

O familie din Florida dă în judecată NASA după ce casa lor a fost avariată de resturi de la Stația Spațială Internațională care au căzut pe Pământ. Procesul reprezintă o premieră. Deșeurile spațiale sunt o problemă reală și serioasă, a transmis avocatul familiei.

Avocații au spus că procesul ar putea deschide calea pentru revendicări viitoare. Dosarul împotriva agenției spațiale este primul de acest tip și va "forma fundamentul" unor revendicări similare în viitor, deoarece resturile spațiale au devenit o "problemă reală și serioasă", a transmis firma de avocatură Cranfill Sumner, potrivit Sky News.

Resturile spațiale au lovit casa din Florida în luna martie, provocând o gaură în acoperiș și în podea

Vezi și

Un copil se află în casă în momentul impactului, dar nu a fost rănit. Familia solicită o compensație de 80.000 de dolari "având în vedere stresul, dar și impactul pe care acest eveniment l-a avut asupra vieții lor", au spus avocații, potrivit Mediafax.

NASA a anunțat că resturile care au căzut pe pământ ar fi trebuit să ardă complet la intrarea în atmosfera Pământului. O piesă a echipamentului a rezistat și s-a prăbușit peste casa din Florida.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunt pregătite autorităţile să facă faţă potopului care se abate peste România în acest weekend?
Observator » Ştiri externe » Suma cerută de o familie din Florida, după ce resturi de la Stația Spațială i-au ciuruit casa