Antena Meniu Search
x

Averea pe care a reuşit să o obţină o româncă după 7 ani de prostituţie în Italia. Şi-a cumpărat 19 case

O femeie de 51 de ani de origine română este anchetată de poliţia italiană după ce Garda Financiară a descoperit o fraudă de 3,4 milioane de euro. Ancheta face parte dintr-o operaţiune mai amplă a autorităţilor italiene denumită "Phoenix" şi care s-a întins în trei oraşe: Treviso, Veneţia şi Padova.

de Redactia Observator

la 27.02.2024, 16:07

Suma pe care a reuşit să o obţină o româncă după 7 ani de prostituţie în Italia. A pus la punct o adevărată reţea şi şi-a cumpărat 19 case
- Profimedia - imagine ilustrativă

Reţeaua din care făcea parte românca era una complexă ce include atât rude ale femeii, cât şi cetăţeni italieni pe post de complici. Mai exact, femeia a practicat prostituţia în Italia în perioada 2016 - 2023. În acest interval a reuşit să strângă suma de 3,4 milioane de euro, bani adunaţi nu doar din practicarea celei mai vechi meserii din lume, ci şi "donaţiile" a trei cetăţeni italieni, complici în schema de fraudare, informează ilrestodelcarlino.it.

Procurorii o acuză de două încălcări ale legii

Banii erau investiţi în achiziţii de imobile, case care erau trecute pe numele rudelor femeii sau a altor complici. Astfel, sumele obţinute şi nedeclarate erau "spălate", iar banilor li se pierdea urma. În acest mod, reţeaua condusă de românca de 51 de ani a ajuns să deţină nu mai puţin de 19 proprietăţi, terenuri şi numeroase conturi prin care erau plimbaţi banii pentru a fi mai greu de depistat. Unele dintre proprietăţi au fost vândute, chiar în pierdere, tocmai pentru a lăsa impresia că nu se întâmplă nimic necurat în aceste tranzacţii.

Deşi banii au fost obţinuţi în principal din prostituţie, anchetatorii au stabilit doar două capete de acuzare: evaziune fiscală şi spălare de bani. Poliţiştii italieni au reuşit să investigheze şi să documenteze cazul după ce au apelat la interceptări telefonice, supraveghere fizică şi electronică a suspecţilor şi investigaţii la băncile unde complicii femeii aveau deschise conturile.

Acum, ancheta e în plină desfăşurare şi râmâne de văzut ce pedeapsă va primi românca, dar şi "asociaţii" săi. Între timp, autorităţile italine au confiscat toate bunurile celor implicaţi pentru a recupera prejudiciul de 3,4 milioane de euro.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri externe » Averea pe care a reuşit să o obţină o româncă după 7 ani de prostituţie în Italia. Şi-a cumpărat 19 case