Antena Meniu Search
x

Taiwan neagă că ar fi livrat Ucrainei o mie de drone militare, care pot zbura în roi, pentru a recuceri Crimeea

Ministerul taiwanez de Externe a negat marţi că Taiwanul ar fi livrat circa o mie de drone militare Ucrainei. A dezminţit mai multe relatări care circulă în ultimele zile pe Twitter şi Telegram.

de Redactia Observator

la 29.03.2023, 10:21

Taiwanul neagă că ar fi livrat Ucrainei o mie de drone militare, care pot zbura în roi, pentru a recuceri Crimeea
- Profimefia / Twitter

Ministerul de Externe taiwanez dă asigurări într-un comunicat că unele conturi de Twitter, cum ar fi PStyleOne1, "au citat informaţii neverificate". Respectivul cont a scris că Taiwanul a trimis aproximativ o mie de drone de luptă în Ucraina pentru a fi utilizate în peninsula Crimeea, anexată de Rusia în 2014.  Zvonurile circulă pe conturi obscure de Telegram de mai multe zile. 

"Taiwanul a oferit Ucrainei aproape 1.000 de drone care au funcția de roi și sunt capabile să interacționeze între ele în mod automat. Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei intenționează să le folosească în contraatacul asupra Crimeei. Doar pentru a aborda comentariile. Acestea sunt zvonuri, deci informații care nu sunt verificate sau verificabile. Aceste informații circulă pe canalele rusești și ucrainene, și poate și poloneze. De ce le public? Pentru că am motive să cred că Taiwan a oferit ceva, dar știu ce" a scris pe Twitter PStyleOne1.

Mesajul său postat pe Twitter pe 26  a strâns peste 700.000 de vizualizări. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ministerul de Externe taiwanez cere să "nu se dea crezare informaţiilor din surse necunoscute pe internet" şi a cerut mass-media să verifice înainte de a informa. Taiwanul şi Ucraina nu au relaţii diplomatice oficiale. Dar preşedinta taiwaneză Tsai Ing-wen a comparat invazia rusă în Ucraina cu intenţiile Chinei de a prelua controlul cu forţa asupra insulei taiwaneze. "Aceste expansiuni militare sunt o sfidare pentru ordinea mondială liberă şi democratică", a declarat Tsai Ing-wen.

Parlamentara ucraineană Kira Rudik a vizitat toamna trecută insula taiwaneză şi a mulţumit acolo Taiwanului pentru "sprijinul său de când a început invazia rusă" asupra Ucrainei în februarie anul trecut.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Taiwan neagă că ar fi livrat Ucrainei o mie de drone militare, care pot zbura în roi, pentru a recuceri Crimeea