Antena Meniu Search
x

Talibanii anunta lansarea “ofensivei de primavara”

Talibanii anunta inceperea iminenta a “ofensivei de primavara” vizand puterea afgana, fortele NATO si “centrele diplomatice” ale acestora, prin intermediul unor atacatori sinucigasi si agenti infiltrati

AFP relateaza ca operatiunea “Khalid bin Waleed”, numele celui mai important comandant al unor trupe musulmane in secolul al VII-lea, va fi lansata pe teritoriul intregii tari, incepand din 28 aprilie, au anuntat talibanii, care isi multiplica atacurile in fiecare an dupa topirea zapezii, aceasta limitandu-le deplasarea.

Acestia ameninta ca vor efectua “operatiuni colective cu ajutorul unor martiri impotriva bazelor invadatorilor straini, centrelor diplomatice si aerodromurilor lor militare”, pentru a le “provoca pierderi importante”.

Totodata, talibanii isi exprima satisfactia fata de inceperea retragerii fortelor NATO, ale caror efective de aproximativ 100.000 de militari, majoritatea americani, urmeaza sa paraseasca tara pana la sfarsitul anului 2014 si sa fie inlocuite de fortele afgane.

Un purtator de cuvant al Ministerului Apararii, Dawlat Waziri, a declarant ca talibanii anunta in fiecare primavara aceeasi ofensiva, dar ca “nu sunt capabili sa atace frontal fortele afgane si urmeaza sa recurga la instalarea unor dispozitive explozive-capcana pe drumuri si la atacuri sinucigase”.

Acestia au lansat o insurectie armata dupa ce au fost indepartati de la putere, la Kabul, in 2001, de catre o coalitie a unor lideri afgani sustinuti de armata americana.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » Talibanii anunta lansarea “ofensivei de primavara”