Antena Meniu Search
x

Talibanii au cucerit un district și 80 de sate în nordul Afganistanului

Luptătorii talibani au cucerit marți un district și cel puțin 80 de sate în nordul Afganistanului, au declarat oficiali afgani

Luptătorii talibani au cucerit marți un district și cel puțin 80 de sate în nordul Afganistanului, au declarat oficiali afgani

În provincia Kunduz (nord), 'zeci de militanți talibani au atacat districtul Khan Abad, luptându-se cu polițiștii locali, cucerind circa 80 de sate', a spus Mohammad Yousuf Ayoubi, președintele consiliului provincial.

'Cel puțin 14 săteni care s-au luptat cu militanții talibani au fost uciși sau răniți', a mai spus el, adăugând că 'sute de familii sunt strămutate, fugind în alte districte'.

Luptătorii talibani au cucerit de asemenea districtul Kohistanat, în provincia Sar-i-Pol (nord), a informat marți presa locală. Insurgenții au afirmat că au ucis mai mulți militari în confruntări.

Talibanii și-au lansat actuala ofensivă la sfârșitul lunii aprilie, promițând că vor comite atacuri pe întreg teritoriul afgan în ceea ce pare a fi cea mai sângeroasă vară în ultimii zece ani din Afganistan. Forțele de securitate afgane, desfășurate pe mai multe fronturi și confruntate cu un număr impresionant de victime în rândul lor, se luptă să stopeze atacurile militanților, iar guvernul depune eforturi repetate pentru a demara negocieri de pace cu talibanii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Dacă v-aţi achiziţiona o maşină nouă, aţi opta pentru un autoturism electric?
Observator » Stiri externe » Talibanii au cucerit un district și 80 de sate în nordul Afganistanului