Antena Meniu Search
x

Talibanii vor permite afganilor să părăsească Afganistanul chiar și după 31 august. Angela Merkel: Berlinul nu se va „feri” de discuțiile cu talibanii

Talibanii ar fi căzut de acord să le permită afganilor să părăsească Afganistanul, chiar și după depășirea termenului-limită de evacuare din 31 august, impus trupelor americane prezente în această țară. Într-o declarație făcută în fața parlamentarilor, Angela Merkel a anunțat că Germania nu se va feri să poarte discuții cu talibanii.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 25.08.2021, 19:13

Talibanii vor permite afganilor să părăsească Afganistanul chiar și după 31 august. Angela Merkel: Berlinul nu se va „feri” de discuțiile cu talibanii
Talibanii vor permite afganilor să părăsească Afganistanul chiar și după 31 august. Angela Merkel: Berlinul nu se va „feri” de discuțiile cu talibanii - Profimedia Images

Germania va continua să sprijine afganii să părăsească Afganistanul chiar și după termenul limită din 31 august, a declarat cancelarul Angela Merkel parlamentarilor. Ea a adăugat că, de asemenea, Berlinul nu se va „feri” de discuțiile cu talibanii.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Germania lucrează „intens” pentru a evacua personalul afgan înaintea termenului de 31 august care se apropie, a anunțat cancelarul Angela Merkel, miercuri, la o zi după ce președintele american Joe Biden a anunțat că a respins prelungirea prezenței trupelor americane după aceste termen.

Avioanele militare germane au salvat până acum peste 4.600 de persoane, inclusiv cetățeni germani și afgani, potrivit Ministerului Apărării din Germania. Merkel a spus că Germania va încerca în continuare să ajute afganii care au lucrat cu soldații și organizațiile de asistență socială și care doresc să părăsească Afganistanul chiar și după termenul de 31 august.

Pe acelaşi subiect

„Sfârșitul podului aerian în câteva zile nu trebuie să însemne sfârșitul eforturilor de a-i proteja pe acei afgani care se află într-o stare de urgență, odată cu preluarea puterii de către talibani”, a spus ea, potrivit dw.com.

Revenirea talibanilor la putere în Afganistan, o ”realitate amară”

Merkel a mai spus că revenirea talibanilor la putere este o realitate amară care trebuie înfruntată. 

"Multe lucruri din istorie durează mult. De aceea nu trebuie și nu vom uita Afganistanul", a spus ea. ”Pentru că, chiar dacă nu pare așa în acest moment, rămân convinsă că nicio forță sau ideologie nu poate rezista impulsului de justiție și pace”.

Merkel a îndemnat comunitatea internațională să mențină dialogul cu talibanii pentru a proteja câștigurile a două decenii de desfășurare a trupelor NATO în regiune. 

"Obiectivul nostru trebuie să fie să păstrăm cât mai mult posibil ceea ce am realizat în ceea ce privește schimbările din Afganistan în ultimii 20 de ani. Despre acest lucru trebuie să vorbească comunitatea internațională cu talibanii", a spus ea.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Talibanii vor permite afganilor să părăsească Afganistanul chiar și după 31 august. Angela Merkel: Berlinul nu se va „feri” de discuțiile cu talibanii