Antena Meniu Search
x

Tânăr de 20 de ani, mort după ce a băut prea mult la o petrecere studenţească, în Ohio

Un student de la Universitatea de Stat Bowling Green din Ohio a ajuns în stare critică la spital după ce a băut peste 40 de shoturi de alcool la o petrecere, într-o încercare nereuşită de a îndeplini condiţiile de integrare şi acceptare în frăţia studenţească Pi Kappa Alpha. Familia a decis ca organele să-i fie donate, după confirmarea decesului.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 08.03.2021, 13:58

Stone Foltz
Tânăr de 20 de ani, mort după ce a băut prea mult la o petrecere studenţească, în Ohio - Facebook/ Stone Foltz
  • Activitatea frăţiei studenţeşti a fost suspendată
  • Familia a decis donarea organelor după decesul băiatului

Potrivit unei declarații a universității, Stone Foltz, în vârstă de 20 de ani, a fost internat în spital după o „presupusă activitate de iniţiere implicând consumul de alcool” la o petrecere organizată de frăţia studenţească Pi Kappa Alpha din Bowling Green, Ohio.

Familia a decis donarea organelor

Oficialii au declarat că evenimentul a avut loc în afara campusului, joi. Foltz a fost dus de urgență la spitalul ProMedica Toledo, în timp ce familia a luat în considerare donarea organelor sale, potrivit avocatului familiei, Sean Alto.

Mama băiatului a postat un mesaj pe reţelele de socializare la puţin timp după incident, afectată de declaraţia frăţiei Pi Kappa Alpha care anunţase deja că studentul a murit.

„Vă rog să aveți respect, bun simţ și fiţi empatici. Vă rugăm să nu postați comentarii cu privire la detaliile a ceea ce ați auzit. Stone este încă printre noi în acest timp, chiar dacă parcurgem acum procesul pentru donarea organelor sale. Îmbrăţişaţi-vă copiii şi spuneţi-le în fiecare zi cât de mult îi iubiţi” a scris aceasta.

Ulterior, declaraţia grupului universitar a fost schimbată, menţionând că „un student şi un nou membru, nedeclarat, al Delta Beta Chapter al Pi Kappa Alpha Internațional Fraternity de la Universitatea Bowling Green State din Ohio, a fost implicat într-un presupus incident care implica alcool, în afara campusului”.

Aceştia au adăugat că sunt „îngroziţi şi afectaţi de acest incident”.

„Fraternitatea are o politică de toleranță zero față de activitatea ilegală, abuzul de substanțe, agresiunea și amenințarea de orice fel. Să reiterăm în termeni mai puternici: refuzăm să apărăm sau să acceptăm orice comportament care creează medii sau situații periculoase pentru membrii noștri sau pentru comunitatea din campus, la oricare dintre cele peste 200 de fraternităţi din Statele Unite și peste hotare” a declarat un purtător de cuvânt.

Oficialii universităţii au spus că activitatea frăţiei Delta Beta Chapter a fost suspendată din punct de vedere administrativ până la încheierea anchetei.

„Dacă se confirmă mai multe detalii privind cauzele tragediei, vom lua în considerare, de asemenea, suspendarea permanentă a Delta Beta Chapter, precum și expulzarea tuturor membrilor din Fraternitatea Internațională”, se arată în declarație.

În plus, frăția a spus că va coopera pe deplin cu autoritățile și va „lua în considerare toate acțiunile posibile pentru a responsabiliza capitolul și membrii în cea mai mare măsură, în conformitate cu Constituția și codurile internaționale ale fraternității”.

Studentul a ajuns în stare critică la spital

Avocatul familiei a spus că studentul a fost lăsat acasă joi, în jurul orelor 23:00-23:30: „La scurt timp, colegii de cameră şi prietenii lui Stone l-au găsit inconştient şi au sunat la urgenţe. Avea nevoie de transport de urgenţă la spital.”

“Trebuie să bem câte o linie din orice tip de alcool pe care ni-l dă liderul frăţiei. Trebuie să terminăm tot de băut cât timp suntem acolo, înainte să plecăm” i-ar fi spus studentul colegului său de cameră. „Nu mi-am văzut niciodată colegul de cameră mai beat în toată viața lui. S-a dus la baie şi a vomitat o oră” a mai spus tânărul, care şi-a dorit să rămână anonim.

Oficialii Bowling Green State University au publicat, de asemenea, o declarație pe pagina lor de Facebook:

„Lucrăm cu forțele de ordine locale, care preiau activ conducere investigaţiei. Acest incident tragic a afectat cu siguranță studenții și comunitatea noastră. BGSU ( Bowling Green State University) se angajează nu doar în desfășurarea cercetărilor şi investigaţiilor pentru aplicarea legii, dar şi într-o anchetă completă cu privire la responsabilitățile de prevenire și conformitate ale fiecărei fraternităţi în conformitate cu politicile universitare care interzic astfel de activităţi.”

Decesul lui Stone Foltz a fost confirmat duminică, familia acceptând să-i fie donate organele, potrivit Daily Mail

"Moartea lui Stone Foltz este o tragedie. El a fost un fiu iubit, un frate și un nepot", a declarat avocatul familiei Sean Alto.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Tânăr de 20 de ani, mort după ce a băut prea mult la o petrecere studenţească, în Ohio