Antena Meniu Search
x

Ţara care le oferă turiştilor 150 de euro dacă vin să o viziteze. Ţinta: 10 milioane de turişti pe an până în 2025

Taiwan vrea să crească numărul turiştilor în acest an astfel că este dispusă să-i plătească pe doritori. Autorităţile cred că în acest fel economia ţării va creşte, în ciuda banilor daţi turiştilor, pentru că aceştia vor lăsa în Taiwan sume mai mari decât cele oferite de guvern.

de Redactia Observator

la 28.02.2023, 16:35

Ţara care le oferă turiştilor 150 de euro dacă vin să o viziteze. Ţinta: 10 milioane de turişti pe an până în 2025
- Profimedia - imagine ilustrativă

Potrivit euronews.com, Taiwan oferă câte 150 de euro fiecărui turist care vrea să viziteze ţara în acest an. Astfel, autorităţile cred că vor creşte numărul de turişti până la 6 milioane în 2023. Ministrul Transporturilor şi Comunicaţiilor oferă, pe de altă parte, 633 de euro agenţiilor de turism care aduc grupuri de turişti în ţară.

Targetul este atingerea unui număr de 10 milioane de turişti pe an până în 2025

Wang Kwo-tsai, ministrul Transporturilor şi Comunicaţiilor, a făcut anunţul la începutul acestei săptămâni, dar nu a specificat cu exactitate cum vor fi oferiţi în mod concret aceşti bani. Oficialul din Taiwan a precizat doar că sumele vor fi oferite digital. Sectorul turistic a fost extrem de afectat de pandemia de Covid, Taiwanul fiind printre ultimele ţări care au ridicat restricţiile, în octombrie 2022. Potrivit datelor oficiale, nici măcar 900.000 de turişti nu au vizitat ţara anul trecut. Prin comparaţie, în 2019, Taiwanul a înregistrat 11,8 milioane de turişti, un record.

Premierul din Taiwan a precizat că prin această măsură, autorităţile speră să revină la cifrele de dinainte de pandemie, iar targetul este atingerea unui număr de 10 milioane de turişti pe an până în 2025. Plata turiştilor ar putea părea o practică neobişnuită, dar autorităţile din Taiwan nu sunt singurele care apelează la o astfel de tactică. Hong Kong, spre exemplu, plăteşte 500.000 de bilete de avion pentru a atrage turişti.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Stiri externe » Ţara care le oferă turiştilor 150 de euro dacă vin să o viziteze. Ţinta: 10 milioane de turişti pe an până în 2025