Antena Meniu Search
x

Video Ţara din Europa în care vânzarea cocainei ar putea fi legalizată. Parlamentul susține ideea

Elveţia este pe cale să legalizeze vânzarea unui drog de mare risc. Este vorba de cocaină. Autorităţile de la Berna analizează un proiect pilot care să permită comercializarea acesteia pentru uz recreațional, după ce anul trecut a decis legalizarea vânzării canabisului. Parlamentul a susținut ideea, însă aceasta trebuie să depășească opoziția din partea Guvernului și va necesita, de asemenea, o modificare a legislației naționale. 

de Redactia Observator

la 20.12.2023, 14:24

Vezi și

La Zurrich, în Elveția, se examinează un proiect de lege pilot care prevede permiterea vânzării de cocaină pentru "uz recreațional". O abordare aparte a războiului împotriva drogurilor, care pară să nu mai fi fost întâlnită în altă parte, notează Reuters. Potrivit sursei citate, parlamentul elvețian a susținut ideea, demers care însă trebuie să treacă peste opoziția autorităților orașului și care va necesita, de asemenea, o modificare a legislației naționale.

În altă ordine de idei, politica în materie de droguri în întreaga lume evoluează. Spre exemplu, statul american Oregon a dezincriminat posesia unor cantități mici de cocaină în 2021, în favoarea tratamentului antidrog.

Mai multe ţări europene au renunţat la pedepsele cu închisoarea pentru posesia de droguri

Multe țări europene, printre care Spania, Italia și Portugalia, nu mai prevăd pedepse cu închisoarea pentru posesie de droguri, inclusiv cocaină, deși niciuna nu a mers atât de departe ca propunerea aflată în discuție în Elveția.

Elveția își reexaminează poziția față de acest drog după ce unii politicieni și experți au criticat interdicțiile totale ca fiind ineficiente. Potrivit sursei citate, în Elveția se înregistrează unul dintre cele mai ridicate niveluri de consum de cocaină din Europa.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Drumul spre casă din vacanţă. Amânaţi întoarcerea pentru a evita aglomeraţia?

Observator » Stiri externe » Ţara din Europa în care vânzarea cocainei ar putea fi legalizată. Parlamentul susține ideea