Antena Meniu Search
x

„Taxați bogații”. Rochie manifest purtată de Alexandria Ocasio-Cortez la Gala Met. Un bilet a costat 35.000 de dolari

Congresmena Alexandria Ocasio-Cortez, 31 de ani, a profitat de covorul roșu al celui mai important eveniment social din New York, unde un bilet costă aproximativ 35.000 de dolari, pentru a lansa mesajul „Taxați bogații” referitor la planul democraților de creștere a impozitelor pe profit.

de Redactia Observator

la 14.09.2021, 14:59

Alexandria Ocasio-Cortez, membră în Camera Reprezentanților, s-a afișat pe covorul de la cel mai important eveniment monden din New York cu o rochie - un adevărat manifest politic. Pe rochia lungă și albă, creată de Brother Vellies, este scris cu litere mari, în roșu aprins: „Taxați bogații”. Gestul democratei a generat și reacții ironice. Ocasio-Cortez, de origine portoricană, a ales locul potrivit pentru mesajul politic, din moment ce la eveniment au fost prezente aproape 400 de vedete și staruri din industria de entertainment și sport de peste ocean. 

„Este vorba într-adevăr despre o conversație reală despre corectitudine și echitate în sistemul nostru și cred că această conversație este deosebit de relevantă pe măsură ce dezbatem proiectul de lege privind bugetul și rectificarea bugetară”, a spus Ocasio-Cortez, potrivit NBC

Democrații vor taxe mai mari pentru bogați, dar nu se ating de marile averi

Democrații din Camera Reprezentanților au prezentat luni un plan bugetar pentru politicile sociale extinse și pachetul privind schimbările climatice. Vor să majoreze taxele pe profit în special pentru indivizii bogați și corporațiile cu profit. Însă propunerea lor, deși are o amploare substanțială, nu se atinge de averile magnaților precum Jeff Bezos și Elon Musk, potrivit New York Times. Taxele mai mari îi vizează mai degrabă pe cei aproape bogați decât pe cei fabulos de bogați, scrie sursa citată. 

Cei mai bogați dintre cei bogați câștigă puțin din salariile propriu-zise (de exemplu, salariul lui Jeff Bezos ca fondator al Amazon a fost de 81.840 dolari în 2020). Deci o suprataxă pe venitul său ar avea un impact redus. Averile lor vaste (acțiuni, obligațiuni, proprietăți imobiliare și alte active) rămân în mare parte neimpozitate în fiecare an și tot cresc.

Conform planului propus, veniturile de peste 400.000 dolari pentru persoanele necăsătorite ar urma să fie taxate cu 39.6%, un impozit pe care Donald Trump l-a redus în 2017 la 37%. O taxă suplimentară de 3% ar fi aplicată veniturilor de peste 5 milioane de dolari. De asemenea, ar urma să crească impozitele pentru întreprinderile numite entități de trecere - precum multe firme de avocatură și companii financiare - care distribuie profiturile proprietarilor.  Aceste modificările vor strânge la buget aproximativ 1000 de miliarde de dolari de la persoanele cu venituri mari, potrivit unei estimări. Republicanii s-au opus acestei propuneri. Grupurile de lobby pentru afaceri au respins și ei pachetul, iar Camera de Comerț l-a numit „o amenințare existențială pentru fragila redresare economică a Americii și prosperitatea viitoare”.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » „Taxați bogații”. Rochie manifest purtată de Alexandria Ocasio-Cortez la Gala Met. Un bilet a costat 35.000 de dolari