Antena Meniu Search
x

Teama unei femei afgane pentru nepoata rămasă în Afganistan: ”E frumoasă și ne e frică că o vor răpi să o facă sclavă sexuală”

O femeie afgană care locuiește în Marea Britanie spune că întreaga familie trăiește în teroare, de la revenirea talibanilor la putere în Afganistan, de teamă că le vor răpi nepoata rămasă în țară și o vor obliga să devină sclavă sexuală.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 27.08.2021, 16:30

Umaira locuiește în Hull, un oraș din East Yorkshire, Anglia, din 2009
Teama unei femei afgane pentru nepoata rămasă în Afganistan: ”E frumoasă și ne e frică că o vor răpi să o facă sclavă sexuală” - The Sun

Umaira, care locuiește în Hull din 2009, a povestit că familia a încercat să fugă din Afganistan a doua zi după ce talibanii au invadat capitala Kabul, însă au fost nevoiți să se întoarcă din drumul spre aeroport după ce cumnata ei a făcut atac de cord în taxi și a murit.  

Mama fetei a murit de atac de cord în timp ce fugea din Afganistan

A doua zi, rudele au îngropat-o pe femeie, însă le-a fost teamă să mai încerce să plece spre aeroport. Din păcate, casa familiei a fost deja călcată de talibani și, spune femeia, soldații s-au ”holbat” îndelung la tânăra de 20 de ani.

„Este o fată frumoasă și suntem cu toții atât de îngrijorați că într-o zi vor veni și o vor lua. Nimeni nu poate dormi noaptea, stau treji și păzesc casa de pe acoperiș, ca să vadă dacă se apropie cineva de ei. Și chiar dacă vine cineva, nimeni nu le poate spune sau face nimic. Eu nu caută soții, ci sclave sexuale. Sunt bărbați în vârstă care vor cinci sau șase fete”, a mai spus Umaira, potrivit The Sun.

În ultimele săptămâni au apărut povești oribile despre luptători talibani care vânau sclave sexuale în timp ce cucereau regiuni din Afganistan.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Teama unei femei afgane pentru nepoata rămasă în Afganistan: ”E frumoasă și ne e frică că o vor răpi să o facă sclavă sexuală”