Antena Meniu Search
x

Video Temperaturi de vară înainte de Crăciun, în mai multe ţări din Europa. În Spania a fost înregistrată cea mai călduroasă zi de decembrie din ultimii 154 de ani

Cu două săptămâni înaintea Crăciunului, mai multe ţări din Europa au parte de temperaturi demne de mijlocul verii. În Valencia, meteorologii au raportat cea mai călduroasă zi de decembrie din ultimii 154 de ani. Au fost peste 27 de grade la umbră, motiv pentru localnici să iasă la plajă. Şi în Franţa s-au bătut mai multe recorduri, iar staţiunile de schi s-ar putea închide în acest sezon. 

de Redactia Observator

la 12.12.2023, 21:06

Vezi și

O imagine cu adevărat uimitoare pentru mijlocul lunii decembrie. În Valencia, sute de localnici s-au îndreptat spre plajă ca să s ebronzeze. Iar la terase, turiştii s-au relaxat cu o bere rece în faţă. Nici nu e de mirare, pentru că oraşul a înregistrat un nou record de temperatură pentru decembrie : 27,3 grade Celsius. Cu două grade peste maxima precedentă, care data din 2003.

Localnic: Nu m-a lăsat soţia să îmi pun pantaloni scurţi. Acum i-aş fi fost recunoscător. A plouat în toată Spania, mai puţin în Alicante. Nu e normal. Am avut practic temperaturi sub 0 grade şi acum ne confruntăm cu asta. 

Nu este singurul oraş cu temperaturi de vară din Spania. În Malaga au fost 28,8 grade Celsius, iar în regiunea Almeria mercurul a urcat până aproape de 30 de grade Celsius. 

Călduri în sudul Franţei

În departamentul Herault, staţiile meteo au măsurat noi recorduri pentru decembrie - 24,1 grade la Perpignan şi la Montpellier 21,4 . La fel au stat lucrurile şi în zona Pirineilor sau a Coastei de Azur.  De exemplu, la Cannes au fost aproape 24 de grade, iar la Nisa, 19. În aceste condiţii, mulţi turişti sau făcut  o baie în mare. 

Alţii au preferat plimbările pe faleză sau pe plajă. La mare altitudine, hotelierii se uită însă cu teamă la termometre. Din stratul de 30 de centimetri de zăpadă aşternut săptămâna trecută s-a topit deja jumătate, aşa că unele staţiuni iau în calcul să amâne deschiderea sezonului de schi. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri externe » Temperaturi de vară înainte de Crăciun, în mai multe ţări din Europa. În Spania a fost înregistrată cea mai călduroasă zi de decembrie din ultimii 154 de ani