Antena Meniu Search
x

Tesla va concedia peste 10% din forţa sa de muncă la nivel mondial, adică peste 14.000 de angajaţi

Tesla intenționează să concedieze 10% dintre cei peste 140.000 de angajați pe care îi are la nivel mondial potrivit unui document intern consultat de Reuters. Producătorul de mașini electrice se confruntă cu o scădere a vânzărilor.

de Redactia Observator

la 15.04.2024, 15:17

Tesla va concedia peste 10% din forţa sa de muncă la nivel mondial, adică peste 14.000 de angajaţi.
Tesla va concedia peste 10% din forţa sa de muncă la nivel mondial, adică peste 14.000 de angajaţi. - Profimedia

Tesla va concedia peste 10% din forţa sa de muncă la nivel global, conform unui document intern văzut de Reuters, pe fondul declinului vânzărilor şi al intensificării războiului preţurilor la vehiculele electrice (EV), potrivit Agerpres.

Cel mai mare producător auto în funcţie de capitalizarea bursieră avea la 31 decembrie 140.473 de angajaţi la nivel global.

"În condiţiile în care pregătim compania pentru următoarea fază de creştere, este extrem de important să analizăm fiecare aspect în vederea reducerii costurilor şi a sporirii productivităţii. Ca parte a acestor eforturi, am efectuat o revizuire a modului de organizare şi am luat decizia dificilă de a reduce cu peste 10% forţa de muncă la nivel global", a anunţat în document directorul general al Tesla, Elon Musk.

Reprezentanţii companiei nu au fost disponibili imediat pentru a comenta informaţia. Acţiunile Tesla au scăzut cu 0,3% în predeschiderea şedinţei de luni a Bursei de la New York. În 23 aprilie, compania va raporta rezultatele trimestriale. După ani de creşteri rapide ale vânzărilor, în 2024 ar urma să se înregistreze o încetinire a livrărilor, în condiţiile în care dobânzile ridicate au afectat cererea din partea consumatorilor, iar rivalele din China, cea mai mare piaţă auto mondială, au lansat modele mai ieftine.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Veţi mai comanda de pe Shein şi Temu dacă vor creşte taxele?
Observator » Stiri externe » Tesla va concedia peste 10% din forţa sa de muncă la nivel mondial, adică peste 14.000 de angajaţi