Antena Meniu Search
x
LIVE

Tinerii din Spania vor primi 250 de euro lunar de la stat ca să se mute din casa părinților

Spaniolii între 18-35 de ani vor primi câte 250 de euro lunar timp de doi ani, bonus pentru a pleca din casa părinților, dacă propunerea premierului Pedro Sanchez va fi adoptată, relatează BBC.

De Redactia Observator la 06.10.2021, 17:43
Tinerii din Spania vor primi 250 de euro lunar de la stat ca să se mute din casa părinților
Apartamente în Madrid - Profimedia

Bonusul de 250 de euro ar urma să fie acordat timp de doi ani și face parte dintr-un pachet mai mare de propuneri pentru locuințe. Un proiect de lege pentru chirii ar introduce, de asemenea, o plafonare de preț pentru marii proprietari, în special în zonele în care chiria a crescut în ultimii ani, potrivit BBC.

Spania are printre cele mai mari rate de proprietate din Europa. Din această cauză oferta pentru închiriere este foarte scăzută. În unele zone, cum ar fi marile orașe Madrid și Barcelona, ​​chiriile au crescut în timp ce veniturile au scăzut cu peste 7% în doar un an din cauza pandemiei de Covid-19. "Să găsești o locuința este o problemă gravă în țara noastră", a spus Sánchez.

Conform planurilor primului-ministru, bonusul pentru tineri va fi transferat de către autoritățile regionale autonome din Spania persoanelor sub 35 de ani care câștigă mai puțin de 23.725 de euro pe an. Aceștia urmează să decidă dacă va fi distribuit pe persoană sau pe locuință închiriată. Planul este acela de a permite mai multor tineri să se mute din casele părinților lor.

Tinerii spanioli stau cu părinții până la 30 de ani

Pe acelaşi subiect

Tinerii spanioli părăsesc casa familiei la vârsta de 30 de ani, cu aproape patru ani mai târziu decât media UE, potrivit Eurostat. În plus, de la vârful ultimului boom economic al Spaniei în 2007, proporția tinerilor cu vârste cuprinse între 16 și 29 de ani care au plecat de acasă a scăzut constant, de la 26% la 16% anul trecut.

Rocío Martínez, în vârstă de 25 de ani, este profesoara de școală primară și încă își caută primul loc de muncă de la absolvire. Ea și partenerul ei locuiesc cu părinții ei în Sant Feliu de Llobregat, Catalonia. Deși partenerul ei are un loc de muncă, prețurile locuințelor în zonă sunt similare cu cele din Barcelona astfel că nu-și pot permite să se mute. „În mod ideal am vrea să cumpărăm un apartament. Dar prețurile sunt exorbitante.", spune femeia. Să închiriezi un apartament costă între 800 și 1.000 de euro pe lună, a spus ea.

În special în marile orașe, salariul mediu pentru un tânăr este de 11.643 euro pe an, doar 970 de euro pe lună. „Este foarte frustrant pentru că te gândești:„ Mi-am terminat studiile, sunt gata să lucrez, cât mai trebuie să trăiesc cu părinții mei? ””, mărturisește femeia.  Șomajul în rândul tinerilor în Spania este în prezent de aproximativ 33%.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Tinerii din Spania vor primi 250 de euro lunar de la stat ca să se mute din casa părinților

Breaking News

Două plicuri suspecte, la Ambasada Ucrainei din Bucureşti. Poliția e în alertă

Două plicuri suspecte, la Ambasada Ucrainei din Bucureşti. Poliția e în alertă