Antena Meniu Search
x
LIVE

Video Tot mai multe dovezi că Ucraina pregăteşte o contraofensivă uriaşă în primăvară. Zeci de blindate şi militari, în nordul frontului

Armata ucraineană pare că se pregăteşte de o contraofensivă uriaşă în această primăvară. Pe reţelele de socializare apar tot mai multe clipuri cu concentrări de trupe şi echipamente de luptă.

De Redactia Observator la 30.03.2023, 17:29
Vezi și

Una dintre cele mai virale filmări prezintă câteva zeci de blindate de luptă, alături de mai mulţi militari ucraineni. Cel mai probabil, aceste imagini au fost surprinse în partea de nord a frontului.

Ministrul ucrainean al Apărării: Contraofensiva, pregătită pe mai multe direcţii, ar putea avea loc în aprilie-mai

Statul Major ucrainean plănuieşte o contraofensivă pe mai multe direcţii, dar totul depinde de condiţiile meteorologice, a declarat miercuri ministrul ucrainean al apărării, Oleksii Reznikov, într-un interviu acordat postului de radio eston Err.ee, în care a indicat că armata aşteaptă "momentul potrivit", conform publicaţiei Ukrainska Pravda, citată de Agerpres.

În opinia sa, Ucraina ar putea să-şi înceapă contraofensiva "în aprilie-mai". Întrebat când vor putea fi văzute tancurile germane Leopard pe câmpul de luptă, Reznikov a spus că acest lucru s-ar putea întâmpla în timpul contraofensivei. "Totul depinde de condiţiile meteorologice. Primăvara avem un teren foarte umed. Putem utiliza doar vehicule cu şenile. Cred că le veţi putea vedea în aprilie sau mai", a afirmat ministrul ucrainean.

În ceea ce priveşte contraofensiva ucraineană, Oleksii Reznikov consideră că lumea va vedea încă din acest an o "schimbare pozitivă pentru Ucraina". "Sunt încrezător că vom continua să eliberăm teritoriile ocupate temporar, aşa cum am făcut la Kiev, Cernihiv, Sumî, Harkov, Herson. Toate acestea vor continua", a declarat ministrul ucrainean al apărării.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Tot mai multe dovezi că Ucraina pregăteşte o contraofensivă uriaşă în primăvară. Zeci de blindate şi militari, în nordul frontului