Antena Meniu Search
x

Video Tradiţie versus pandemie: Cum au sărbătorit ţările majoritar ortodoxe Învierea

Noaptea de Înviere a fost sărbătorită diferit, în ţările majoritar ortodoxe. Dacă în Serbia sau Armenia bisericile au fost pline până la refuz, în Grecia autorităţile au avut grijă ca măsurile de distanţare să fie respectate cu stricteţe. Chiar şi preoţii au fost testaţi zi de zi, toată Săptămâna Mare.

de Redactia Observator

la 02.05.2021, 10:33

Vezi și
  • Cum au sărbătorit ţările majoritar ortodoxe Învierea

De la ceremonia celei mai importante sărbători a creştinilor ortodocşi nu a putut lipsi preşedintele rus, Vladimir Putin, care a ascultat liniştit vorbele preoţilor. 

Slujba de Înviere s-a desfăşurat cu restricţii de pandemie în Grecia. Ceremonia a început mai devreme pentru a nu fi depăşită ora de stingere. De asemenea, preoţii au fost obligaţi să se testeze zilnic, în Săptămâna Mare. Slujba a avut şi un moment special cu foc de artificii. Într-o zi atât de importantă pentru credincioşi, atenţia autorităţilor s-a îndreptat tot spre pandemia de coronavirus. 

Kyriakos Mitsotakis, prim-ministrul Greciei: De acest Paşte, gândurile noastre se îndreaptă către oamenii pe care i-am pierdut din cauza virusului, dar şi la cei care sunt în spiatele. 

Tradiţie versus pandemie

Tradiţionala slujbă de Înviere s-a ţinut şi la vecinii sârbi. Aici un număr mare de credincioşi s-a adunat în biserică, mulţi dintre ei fără mască. 

Tradiţia a fost mai importantă pentru credincioşii din Georgia. Deşi ţara se confruntă cu o creştere a cazurior de COVID, cu o medie de peste o mie de infectați zilnic, oamenii s-au înghesuit în biserici. Autorităţile au dat avertizări ca distanţarea socială să fie respectată, însă nimeni nu a ţinut cont. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Tradiţie versus pandemie: Cum au sărbătorit ţările majoritar ortodoxe Învierea