Antena Meniu Search
x

Foto Tragedie în Franța: un avion ușor s-a prăbușit pe autostrada A4, lângă Paris. Doi bărbați și o femeie au murit pe loc

Un avion ușor s-a prăbușit în apropiere de Paris, pe autostrada A4, provocând moartea a trei persoane. Incidentul a avut loc duminică după-amiază, când avionul, care se presupune că a atins un cablu electric, a căzut pe autostradă. Imediat după accident, autoritățile au închis autostrada.

de Redactia Observator

la 30.06.2024 , 21:00

Un avion ușor s-a prăbușit în apropiere de Paris, pe autostrada A4
Un avion ușor s-a prăbușit în apropiere de Paris, pe autostrada A4 - Profimedia

Procurorul Jean-Baptiste Bladier a confirmat că victimele sunt „doi bărbați și o femeie". Printre cei decedați se numără și pilotul, născut în 1989. Niciun vehicul de pe autostradă nu a fost lovit în timpul incidentului, evitându-se astfel o tragedie și mai mare.

Un avion ușor s-a prăbușit în apropiere de Paris, pe autostrada A4

Pentru a determina cauzele exacte ale accidentului, jandarmeria transporturilor aeriene a început o anchetă amănunțită, relatează Mediafax. În paralel, Biroul de investigații și analize pentru siguranța aviației civile (BEA) a deschis o „anchetă administrativă", subliniind gravitatea situației și necesitatea unei investigații complete.

Articolul continuă după reclamă

Asociația rezidenților aerodromului Lognes a subliniat că acesta este al doilea incident de acest gen în mai puțin de un an. În iulie 2023, un alt avion turistic a ratat aterizarea pe pista Lognes-Emerainville, lovind bariera de pe A4.

În acel caz, toți pasagerii au supraviețuit, dar incidentul a ridicat serioase semne de întrebare privind siguranța zborurilor în zonă. Asociația rezidenților a criticat în mod repetat riscurile asociate cu survolarea zonelor urbane de către aceste avioane ușoare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei
Cum se termină diseară meciul România - Olanda?
Observator » Stiri externe » Tragedie în Franța: un avion ușor s-a prăbușit pe autostrada A4, lângă Paris. Doi bărbați și o femeie au murit pe loc