Antena Meniu Search
x

Trei oameni au murit în Grecia, după ce o barcă plină cu migranți s-a scufundat. Opt persoane au fost găsite în viaţă, alte două sunt dispărute

Paza de coastă elenă a recuperat duminică seara trei cadavre după ce o ambarcaţiune cu migranţi s-a scufundat în largul insulei Symi, în apropiere de coasta vestică a Turciei, relatează AFP.

de Redactia Observator

la 16.10.2023, 07:27

Trei oameni au murit în Grecia, după ce o barcă plină cu migranți s-a scufundat. Opt persoane au fost găsite în viaţă, alte două sunt dispărute
Trei oameni au murit în Grecia, după ce o barcă plină cu migranți s-a scufundat. Opt persoane au fost găsite în viaţă, alte două sunt dispărute - Profimedia (poză ilustrativă)

Opt persoane au fost găsite în viaţă în timpul operaţiunilor de salvare, care s-au desfăşurat cu ajutorul ambarcaţiunilor şi al unui elicopter.

Trei oameni au murit

Cel puţin alte două persoane sunt date dispărute. Printre persoanele decedate se numără cel puţin o femeie.

Mii de migranţi, majoritatea din Siria, Afganistan şi Pakistan, au pătruns în Grecia în ultimii ani pe la frontierele maritime şi terestre cu Turcia. Poliţia portuară greacă, cu ajutorul agenţiei europene de supraveghere a frontierelor Frontex, patrulează în mod regulat zona maritimă din estul Mării Egee, în contextul în care mulţi migranţi încearcă să treacă în Grecia, adesea cu destinaţia Europa de Vest.

În ciuda numeroaselor operaţiuni desfăşurate de autorităţile elene pentru a salva ambarcaţiunile aflate în dificultate, în această zonă au loc numeroase naufragii, soldate adesea cu victime. Autorităţile greceşti sunt adesea acuzate de mass-media şi de ONG-urile pentru drepturile omului că întorc ilegal migranţii în apele turceşti pentru a limita numărul de sosiri pe teritoriul elen.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri externe » Trei oameni au murit în Grecia, după ce o barcă plină cu migranți s-a scufundat. Opt persoane au fost găsite în viaţă, alte două sunt dispărute