Antena Meniu Search
x

Trump a pierdut apelul şi decretul său anti-imigraţie nu va fi aplicat! Decizia finală o va lua Curtea Supremă

Justiţia americană a confirmat joi în apel suspendarea decretului anti-imigraţie al preşedintelui Donald Trump, spunând că este discriminatoriu, cazul urmând să fie tranşat la Curtea Supremă, relatează AFP şi Reuters. 

Justiţia americană a confirmat joi în apel suspendarea decretului anti-imigraţie al preşedintelui Donald Trump, spunând că este discriminatoriu, cazul urmând să fie tranşat la Curtea Supremă, relatează AFP şi Reuters. 

'Am câştigat', a scris pe Twitter Omar Jadwat, avocat al unor asociaţii care susţin că Trump i-a vizat în mod explicit pe musulmani în decretul său privind şase ţări majoritar musulmane, încălcând astfel Constituţia.

Guvernul va merge cu acest caz la Curtea Supremă, a reacţionat într-un comunicat ministrul american al Justiţiei, Jeff Sessions, spunând că decizia instanţei 'subminează eforturile preşedintelui de întărire a securităţii naţionale a ţării'.

Atât de controversata măsură a lui Trump prevede închiderea temporară a frontierelor SUA pentru refugiaţii din întreaga lume şi pentru cetăţenii din şase ţări majoritar musulmane. Decretul ar putea avea drept consecinţă separarea unor familii pe termen lung.

'Congresul a acordat preşedintelui puterea să interzică intrarea unor străini, însă această putere nu este absolută', a scris în textul deciziei judecătorul  Roger Gregory, preşedintele Curţii de Apel din Richmond.      

Această putere 'nu poate fi necontrolată când, precum în acest caz, preşedintele a recurs la ea printr-un decret care produce daune iremediabile pentru persoane în întreaga ţară', se mai arată în decizie.

Faimosul decret a avut două versiuni, care au fost blocate de instanţe în februarie şi martie. Cele două decizii de suspendare au fost denunţate de Donald Trump ca fiind simptomatice pentru o 'justiţie politizată'.

Constituţia SUA interzice discriminarea religioasă şi, în opinia celor care se opun decretului, animozitatea lui Trump faţă de islam este evidentă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Stiri externe » Trump a pierdut apelul şi decretul său anti-imigraţie nu va fi aplicat! Decizia finală o va lua Curtea Supremă