Antena Meniu Search
x

Video Turcii, cu buzunarele din ce în ce mai goale. Ţara trece prin cea mai mare criză economică din ultimii 20 de ani

Turcia se confruntă cu o criză economică fără precedent în ultimii 20 de ani. Inflaţia a ajuns la aproape 50%. Este cifra oficială. Neoficial, economiştii vorbesc de o valoare chiar şi mai mare, de peste 80%. Iar asta se simte în buzunarele tot mai goale ale turcilor. Toate alimentele şi-au dublat sau chiar triplat preţul, în ultimele luni, la fel şi restul cheltuielilor. 

de Ioana Matei

la 13.02.2022, 19:40

Vezi și

Istanbulul este fără doar şi poate un oraş al contrastelor, începând de la faptul că se întinde pe două continente şi până la felul în care arată cartierele care sunt împărţite în tre tradiţionalism şi modernism. Ţara trece acum printr-o criză economică fără precedent, inflaţia ajungând până la aproape 50%, iar asta a scumpit toate preţurile. Ca să vă daţi seama, o pâine costă acum 4 lire turceşti, faţă de 2 lire cât costa anul trecut, iar 1 euro se cumpără cu 15 lire, ceea ce îi bucură foarte mult pe turişti, care pot să mănânce foarte ieftin la restaurantele din zonele centrale. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Turcii, cu buzunarele din ce în ce mai goale. Ţara trece prin cea mai mare criză economică din ultimii 20 de ani