Antena Meniu Search
x

Video Ucraienii au atacat de 30 de ori orașul Melitopol, ocupat de ruși din martie. Lupte dramatice în Lisichansk

Continuă luptele în Ucraina. Ruşii pretind că oraşul Lisichansk este deja al lor, însă ucrainenii continuă să apere fiecare centimentru de pământ. Intensitatea atacurilor nu s-a oprit nici peste noapte. Melitopol, oraş deja ocupat de ruşi, a fost atacat de 30 de ori. 

de Redactia Observator

la 03.07.2022, 21:51

Vezi și

Alarma din Belgorod s-a dat la primele ore ale dimineţii. Valul de explozii a cutremurat oraşul rusesc aflat la graniţa cu Ucraina şi a avariat cel puţin 50 de blocuri şi case. Moscova acuză armata ucraineană că ar fi lansat atacurile, însă Kievul nu spune nimic deocamdată.

Bombardamente au fost şi în Melitopol, oraş ocupat de armata lui Putin. 30 de atacuri au fost lansate de armata ucraineană asupra unei baze militare ruseşti. 

Centrul de interes este, acum, Lisichansk, ultimul bastion ucrainean din Lugansk, pe care ruşii îl consideră deja cucerit. Ucrainenii, însă, nu confirmă decât avansul trupelor. 

Oleksandr Shtupun, Forţele Armate ale Ucrainei: Ocupanţii îşi concentrează eforturile pe asigurarea poziţiilor în zona oraşelor Lisichansk şi Verhoniokamianka.

Pe acelaşi subiect

Cecenii lui Ramzan Kadîrov se laudă că au cucerit Lisichansk

Cecenii lui Kadîrov și separatiștii care au invadat regiunea au fost primii care s-au lăudat cu capturarea oraşului. Soldaţii s-au fotografiat în mijlocul dezastrului și au ridicat steagul sovietic al victoriei pe clădirea primăriei.

Volodimir Zelenski, preşedintele Ucrainei: Există un sentiment de relaxare în multe orașe, dar războiul nu este gata, continuă. Prin urmare, ajutaţi-ne armata, ajutaţi-ne voluntarii, ajutaţi-i pe toţi cei care au fost lăsaţi singuri. 

Între timp, Aleksandr Lukașenko, preşedintele Belarusului, a acuzat Kievul că a lansat rachete împotriva unor instalaţii militare ale Minskului. Ameninţă că armata bielorusă va viza centrele de decizie din capitalele occidentale, în cazul în care ţara sa va fi atacată. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Ucraienii au atacat de 30 de ori orașul Melitopol, ocupat de ruși din martie. Lupte dramatice în Lisichansk