Antena Meniu Search
x

Ucraina a comandat zeci de blindate multirol Rosomak din Polonia. Vehiculele vor fi plătite cu bani de la UE şi SUA

Ucraina a comandat 100 de vehicule blindate multirol Rosomak din Polonia, fabricate sub licenţă finlandeză, finanţate de Uniunea Europeană şi Statele Unite, a anunţat sâmbătă premierul polonez, potrivit AFP, citat de news.ro.

de Redactia Observator

la 01.04.2023, 14:22

Ucraina a comandat zeci de blindate multirol Rosomak din Polonia. Vehiculele vor fi plătite cu bani de la UE şi SUA - Profimedia

„Aduc comanda obţinută ieri de la premierul ucrainean Denîs Şmîhal, pentru 100 de Rosomak-uri care vor fi fabricate aici”, a declarat Mateusz Morawiecki la unitatea de producţie pentru aceste vehicule din Siemianowice Slaskie, în sudul Poloniei.

Comanda va fi finanţată cu fonduri europene acordate Poloniei şi cu fonduri americane obţinute de Ucraina, a indicat şeful guvernului polonez, fără a preciza cuantumul contractului.

Ce sunt blindatele Rosomak

Rosomak este un vehicul blindat multirol cu ​​tracţiune în opt roţi, fabricat sub licenţă Patria AMV.

Transportorul blindat amfibiu Rosomak 8 × 8 cântărește puțin peste 22 de tone și poate transporta până la 8 militari cu tot cu echipament. Echipajul vehiculului este format din trei persoane. Vehiculul este propulsat de un motor diesel Scania DI 12 care garantează cel puțin 360 kW [480 CP] sau 405 kW [543 CP]. Rosomak 8 × 8 poate dezvolta o viteză maximă pe uscat de aproximativ 100 km / h, în timp ce în apă atinge o viteză maxim de 10 km / h [6,2 mph].

Cu o singură realimentare a rezervorului, Rosomak parcurge distanța de 800 km, scrie defenseromania.ro. Integrarea turelei ZSSW-30 pe Rosomak 8×8  înseamnă cu adevărat o reuşită a industrie poloneze de apărare. Proiectul turelei fără pilot este unul dintre cele mai importante proiecte implementate de industria poloneză de apărare, deoarece staţia de arme ZSSW va echipa în cele din urmă un număr mare de transportoare blindate. Sistemul va fi capabil să lovească diferite tipuri de ținte, inclusiv vehicule puternic blindate. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Ucraina a comandat zeci de blindate multirol Rosomak din Polonia. Vehiculele vor fi plătite cu bani de la UE şi SUA