Antena Meniu Search
x

Ucraina, atacată cu rachete trase de pe o fregată din Marea Neagră. Au fost lansate şi 21 de drone

Război în Ucraina. Rusia a lansat în timpul nopţii de marţi spre miercuri 21 de drone şi trei rachete de croazieră asupra Ucrainei, au anunţat miercuri forţele aeriene ucrainene, adăugând că toate dronele şi două rachete au fost distruse înainte de a-şi atinge obiectivele, informează Reuters, citat de Agerpres.

Redactia Observator
de Redactia Observator

la 29.11.2023, 09:03

Ucraina, atacată cu rachete trase de pe o fregată din Marea Neagră. Au fost lansate şi 21 de drone
- Profimedia - imagine ilustrativă

Dronele Shahed de fabricaţie iraniană s-au îndreptat către regiunea Hmelniţki, iar rachetele spre părţile de sud ale Ucrainei, au anunţat forţele aeriene pe aplicaţia de mesagerie Telegram. Regiunea de vest a Ucrainei, Hmelniţki, găzduieşte o bază aeriană. Deşi nu a fost distrusă, a treia rachetă "nu a atins" ţinta, au afirmat forţele aeriene, fără alte detalii.

Reacţia Ministerului rus al Apărării

Reuters nu a putut verifica independent informaţiile ucrainene. Nu au existat informaţii imediate despre pagube provocate de căderea resturilor. Miercuri mai devreme, Ministerul rus al Apărării a declarat că o fregată a flotei sale de la Marea Neagră a lansat un atac cu patru rachete de croazieră asupra infrastructurii militare a Ucrainei, dar nu este clar când a avut loc atacul.

Ocazional, Ministerul Apărării rus publică informaţii cu întârziere, notează Reuters. Marina ucraineană a declarat că cele trei rachete de croazieră ale Rusiei au fost lansate din regiunea Herson, care se învecinează cu Marea Neagră, părţi din ea fiind sub controlul Rusiei de la începutul războiului început de Moscova în urmă cu 21 de luni.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi se par deplasate unele declaraţii ale Înaltpreasfinţitului Teodosie?

Observator » Stiri externe » Ucraina, atacată cu rachete trase de pe o fregată din Marea Neagră. Au fost lansate şi 21 de drone