Antena Meniu Search
x

Ucraina construieşte un zid la graniţa cu Belarusul. Au fost săpate şi tranşee

Ucraina a anunţat vineri că ridică un zid de beton armat şi alte fortificaţii la graniţa cu Belarusul, un aliat apropiat al Kremlinului, pe care Moscova l-a folosit pentru a-şi lansa invazia din Ucraina la 24 februarie, relatează Reuters, citată de Agerpres.

de Redactia Observator

la 11.11.2022, 22:11

Ucraina construieşte un zid la graniţa cu Belarusul. Au fost săpate şi tranşee
- Profimedia - imagine ilustrativă

Consilierul prezidenţial ucrainean KiriloTimoşenko a spus că a fost ridicat un zid, cu sârmă ghimpată în partea de sus, pe o suprafaţă de trei kilometri în regiunea Volînia la graniţa cu Belarusul, despre care Kievul spune că rămâne o ameninţare. Au fost instalaţi de asemenea saci de nisip şi au fost săpate tranşee, a precizat el. "Asta nu e totul, dar nu vom dezvălui detaliile", a precizat oficialul.

El a adăugat că sunt în derulare lucrări şi în regiunile Rivne şi Zhitomir, care se află de asemenea la graniţa cu Belarusul, dar nu a dorit să detalieze. Ministrul ucrainean al Apărării, Aleksii Reznikov, a declarat joi pentru Reuters că Belarusul rămâne o ameninţare, dar că trupele de la graniţă sunt "într-o poziţie pasivă". Graniţa Ucrainei cu Belarusul are o lungime de peste 1.000 de kilometri.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Ucraina construieşte un zid la graniţa cu Belarusul. Au fost săpate şi tranşee