Antena Meniu Search
x

Ucraina, convinsă că Statele Unite "nu o vor abandona" în fața Rusiei. Premierul Șmîhal: "Suntem foarte dependenţi de ajutorul SUA"

Război în Ucraina. Ucraina este convinsă că Statele Unite ”nu o vor abandona” în faţa Rusiei şi vor adopta, până la urmă, un pachet de ajutor în valoare de 60 de miliarde de dolari blocat în Congres de luni de zile, a declarat duminică premierul ucrainean Denîs Şmîhal, relatează AFP şi CNN.

de Redactia Observator

la 25.02.2024, 15:56

premierul ucrainean Denis Șmîhal
Ucraina, convinsă că Statele Unite "nu o vor abandona" în fața Rusiei. Premierul Șmîhal: "Suntem foarte dependenţi de ajutorul SUA" - Profimedia Images

"Suntem profund convinşi că Statele Unite nu vor abandona Ucraina în privinţa susţinerii financiare şi militare", şi-a exprimat speranţa Denîs Şmîhal la un forum, la Kiev, consacrat marcării a doi ani de la invazia rusă, la 24 februarie 2022.

Kievul se aşteaptă să primească în 2024 de la Washington 11.8 miliarde de dolari, a anunţat el.

"Acesta este lucrul asupra căruia ne-am pus de acord, acesta este lucrul care ne va ajuta să acoperim deficitul financiar. Şi suntem profund convinşi că Statele Uite nu vor lăsa Ucraina singură în privinţa susţinerii financiare şi înarmării armatei, pentru că sunt combinate într-un singur pachet", a declarat Şmîhal, citat de CNN.

Premierul ucrainean răspundea astfel CNN, care l-a întrebat cât de convins este că Congresul american va ajuta Ucraina

Pe acelaşi subiect

Diviziuni în Congresul SUA cu privire la finanțarea Ucrainei

Congresmenii de la Washington au eşuat până în prezent să se înţeleagă asupra finanţării în continuare a Ucrainei în războiul împotriva Rusiei, care a intrat în al treilea an.

Senatul american a adoptat la începutul lui februarie un program de ajutor străin destinat Ucrainei şi Israelului, însă Camera Reprezentanţilor, în care republicanii sunt majoritari, nu vrea să supună textul la vot, transmite News.ro.

Decizia Senatului american "ne dă mari speranţe", a subliniat Şmîhal la acest froum, "Ucraina 2024", organizat de către Guvern şi la care participă oficiali de rang înalt.

"Suntem foarte dependenţi de ajutorul Statelor Unite sub forma unui pachet de susţinere militară şi financiară. Aşadar, aşteptăm ca Congresul să ia o decizie", a subliniat Denîs Şmîhal.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri externe » Ucraina, convinsă că Statele Unite "nu o vor abandona" în fața Rusiei. Premierul Șmîhal: "Suntem foarte dependenţi de ajutorul SUA"