Antena Meniu Search
x

Ucraina, distrusă de bombardamente

Luptele dintre separatişti pro-ruşi şi forţele ucrainene i-au pus pe fugă pe experţii internaţionali, sosiţi pentru a cerceta rămăşiţele avionul malaezian MH 17.

Vezi și

Luptele dintre separatişti pro-ruşi şi forţele ucrainene i-au pus pe fugă pe experţii internaţionali, sosiţi pentru a cerceta rămăşiţele avionul malaezian MH 17. 

În acest timp, armata ucraineană a strâns rândurile lângă oraşul Horlivka, asupra căruia a lansat numeroase atacuri aeriene pentru a îi alunga pe rebeli. Cel puţin zece oameni, printre care şi doi copii, au murit după ce mai multe rachete au distrus un bloc, o maternitate şi mai multe pieţe din oraşul Horlivka din estul Ucrainei. Militanţii spun că de vină sunt trupele ucrainene, care ţinteau sediile centrale ale separatiştilor.

Luptele încrâncenate din zonă i-au pus pe fugă pe experţii internaţionali, care au abandonat planul de a merge la locul unde s-a prăbuşit cursa MH17, cu 298 de oameni la bord.

Zona este sub controlul separatiştilor, ce au mulţi soldaţi puternic înarmaţi la o mică distanţă de graniţa cu Rusia. A deveni superiori din punct de vedere militar prin intermediul unei misiunii internaţionale în acea zonă este, potrivit concluziei noastre, nerealistic.

La câteva zi după ce Departamentul de Stat a acuzat Rusia că trage de pe teritoriul ei în Ucraina, vizând poziţii militare ucrainene, oficialii de la Washington au publicat dovezi în acest sens. Sunt hărţi datate ce arată locurile din care au fost lansate atacurile şi traiectoria rachetelor. Graniţa dintre Ucraina şi Rusia este demarcată cu o linie roşie, iar proiectilele ce au lăsat în ruină unităţile ucrainene sunt lansatoare de rachetă ruseşti, conform Departamentului american de Stat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Ucraina, distrusă de bombardamente