Antena Meniu Search
x

Ucraina lansează o evacuare în masă într-o regiune din nordul ţării, după bombardamente masive ale Rusiei

Război în Ucraina. Autorităţile ucrainene au început evacuările în masă ale comunităţilor din regiunea Sumîi, din nordul ţării, aproape de graniţa cu Rusia, după perioade lungi de bombardamente intense asupra zonei, au declarat vineri oficialii locali, citaţi de Reuters, informează news.ro.

de Redactia Observator

la 16.03.2024, 06:47

Ucraina lansează o evacuare în masă într-o regiune din nordul ţării, după bombardamente masive ale Rusiei
- Profimedia

Administraţia militară a regiunii Sumîi, a scris, într-un mesaj pe Telegram, că peste 180 de locuitori din zonele din apropierea comunităţii Velikopisarska, de lângă graniţă, au fost evacuaţi în ultimele trei zile. Autorităţile din Sumîi au emis de mai mult timp rapoarte zilnice despre bombardamentele ruseşti, dar atacurile s-au intensificat.

Trei persoane ucise şi 13 rănite în ultimele cinci zile

Administraţia regională a declarat că zonele în cauză sunt „cele mai tensionate” din regiunea Sumîi, cu trei persoane ucise şi 13 rănite în ultimele cinci zile. Administraţia a declarat că un total de peste 4.500 de locuitori au fost evacuaţi din 22 de sate din regiunea Sumîi, dar nu a dat niciun interval de timp

Velikopisarska este situată la câţiva kilometri de satul Kozinka de peste graniţa cu Rusia - unde autorităţile locale au declarat în această săptămână că o incursiune a unor grupuri armate a provocat pagube considerabile. Grupurile s-au prezentat ca fiind formate din ruşi care se opun Kremlinului şi au spus că desfăşoară o operaţiune militară în zonă.

Guvernatorul regiunii Belgorod, Viacheslav Gladkov, a declarat că bombardarea zonelor aflate sub jurisdicţia sa a continuat joi, cu o persoană rănită. Gladkov a vizitat zonele de graniţă miercuri seară şi a spus că nu există forţe inamice în regiune.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri externe » Ucraina lansează o evacuare în masă într-o regiune din nordul ţării, după bombardamente masive ale Rusiei