Antena Meniu Search
x

Ucraina nu va primi invitaţie de aderare la NATO la summitul din această vară, spune ambasadoarea SUA la NATO

Ambasadoarea Statelor Unite la NATO, Julianne Smith, a declarat marţi jurnaliştilor că nu sunt aşteptări ca la summitul Alianţei din această vară Ucraina să primească invitaţia de a adera la organizaţia militară occidentală.

de Redactia Observator

la 13.02.2024, 18:03

Ucraina nu va primi invitaţie de aderare la NATO la summitul din această vară, spune ambasadoarea SUA la NATO
Ucraina nu va primi invitaţie de aderare la NATO la summitul din această vară, spune ambasadoarea SUA la NATO - Profimedia

Ambasadoarea Statelor Unite la NATO, Julianne Smith, a afirmat marţi că nu se aşteaptă ca Alianţa să adreseze o invitaţie de aderare Ucrainei la summitul programat în iulie la Washington, transmite Reuters, citat de Agerpres. 

"Cât priveşte summitul din această vară, nu mă aştept ca Alianţa să adreseze o invitaţie în această conjunctură", a răspuns Julianne Smith unei întrebări într-o discuţie cu jurnalişti înaintea reuniunii de joi a miniştrilor apărării din statele membre.

Ucraina, care luptă împotriva invaziei ruse, şi-a afirmat în mod clar obiectivul de a deveni membru al alianţei militare conduse de SUA.

Kievul şi unii dintre aliaţii săi, mai ales din Europa de Est, au insistat pentru o invitaţie de aderare, chiar dacă sunt de acord că Ucraina nu s-ar putea alătura NATO cât timp se află încă în război.

Pe acelaşi subiect

La summitul de la Vilnius de anul trecut, liderii NATO au spus că viitorul Ucrainei este în Alianţă, dar nu au adresat o invitaţie şi nici nu au stabilit un calendar de aderare.

"Am lucrat din greu de la summitul de la Vilnius de anul trecut pentru a trece la o serie de paşi spre a continua să-i ajutăm pe prietenii noştri din Ucraina cu reformele necesare în interiorul ţării lor pentru a se apropia de integrarea euro-atlantică", a declarat ambasadoarea americană.

"Şi continuăm să se concentrăm înainte de toate pe a-i sprijini în lupta actuală şi a ne asigura că pot învinge pe câmpul de luptă", a adăugat ea.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » Ucraina nu va primi invitaţie de aderare la NATO la summitul din această vară, spune ambasadoarea SUA la NATO