Antena Meniu Search
x

Ucraina, suspiciuni că Rusia ar putea aduce arme nucleare în Crimeea

Ministrul ucrainean al Apărării, Andrii Taran, a afirmat, miercuri, că Rusia intenţionează să depoziteze arme nucleare în regiunea Crimeea, avertizând că armata rusă ar putea ataca Ucraina pentru a asigura resurse de apă destinate regiunii anexate în 2014.

Andreea Anghel
de Andreea Anghel

la 14.04.2021, 19:18

Ucraina susţine că Rusia ar putea aduce arme nucleare în Crimeea
Arme nucleare - Shutterstock
  • Ucraina susţine că Rusia ar putea aduce arme nucleare în Crimeea

"Infrastructura din Crimeea este pregătită pentru potenţiala stocare de arme nucleare. Prezenţa muniţiei nucleare în Peninsula Crimeea ar declanşa o nouă serie de probleme politice, juridice şi morale", a avertizat Andrii Taran, fără a oferi dovezi în acest sens, informează agenţia Reuters.

"Forţele ruse din Crimeea ar putea lansa provocări militare substanţiale în 2014", a declarat Andrii Taran în cursul unei întâlniri cu membrii Subcomisiei pentru Apărare a Parlamentului European.

Avertismente cu privire la situaţia din Crimeea

Ministrul ucrainean al Apărării a atras atenţia că Rusia ar putea ataca Ucraina pentru a asigura resurse de apă Crimeei.

Rusia este vizată de sancţiuni ale Statelor Unite şi Uniunii Europene din cauza anexării regiunii ucrainene Crimeea, în 2014, şi a susţinerii acordate insurgenţilor proruşi din estul Ucrainei. Rusia este acuzată că a suplimentat, în ultimele săptămâni, efectivele militare din Crimeea şi din apropierea frontierelor Ucrainei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Ucraina, suspiciuni că Rusia ar putea aduce arme nucleare în Crimeea