Antena Meniu Search
x

Ucrainenii pot provoca panică în apărarea "fragilă" a ruşilor și o cădere a frontului. Bloggerii ruşi cer să fie vizate familiile ofiţerilor ucraineni care comandă atacurile

Război în Ucraina. Ucraina loveşte tot mai des în spatele liniei frontului ceea ce poate duce la slăbirea liniilor de apărare a ruşilor, pe fondul unei demoralizări acute a trupelor ruseşti. O analiză realizată de Institutul pentru Studiul Războiului (ISW) arată că linia frontului frontului s-ar putea prăbuşi sau măcar se va crea o "gaură" prin care ucrainenii să poată avansa.

de Redactia Observator

la 21.08.2023, 11:41

Ucrainenii pot provoca panică în apărarea "fragilă" a ruşilor și o cădere a frontului. Bloggerii ruşi cer să fie vizate familiile ofiţerilor ucraineni care comandă atacurile
- Profimedia

Atacurile repetate ale armatei ucrainene în sud împotriva trupelor ruseşti duce la degradarea moralului militarilor care luptă în primele linii. Dacă aceste prime linii de apărare ruseşti vor cădea sau vor renunţa să lupte pe fondul unui moral scăzut, atunci ucrainenii pot avansa. Un alt raport al ISW arată în urmă cu câteva zile că unităţile din prima linie de apărare rusească devin tot mai "fragile" pentru că Armata Rusă e incapabilă să rotească soldaţii pe front, iar aceştia ajung într-o stare inerentă de epuizare.

Potrivit ISW, atacurile ucrainene care lovesc în spatele frontului creează nemulţumiri şi disensiuni nu doar în rândul Armatei Ruse ci şi în comunitatea de intelligence rusească. Agenţii care lucrează în serviciile secrete ruseşti ar fi extrem de nemulţumiţi de modul în care Armata gestionează situaţia de pe front. ISW mai notează că "unii bloggeri ruși și-au exprimat furia față de recentele lovituri ucrainene de la podul din strâmtoarea Kerci și au cerut forțelor ruse să vizeze familiile, casele și alte proprietăți ale factorilor de decizie ucraineni pentru a descuraja alte lovituri ucrainene împotriva zonelor din spatele liniilor rusești".

Ucraina mai câştigă teren în apropiere de Bahmut

Ucraina a recucerit într-o săptămână trei kilometri pătraţi de la forţele ruse în apropiere de Bahmut, în estul ocupat al ţării, în timp ce pe frontul de sud nu a existat nicio "schimbare semnificativă", a declarat luni un ministru adjunct al apărării, potrivit AFP, citată de Agepres. "Alţi trei kilometri pătraţi au fost eliberaţi" lângă Bahmut săptămâna trecută, a declarat Ganna Maliar pentru televiziunea ucraineană, dând asigurări că forţele ţării sale au recucerit 43 de kilometri pătraţi din iunie.

"În sud situaţia nu s-a schimbat semnificativ, trupele noastre de apărare continuă să avanseze către (oraşele ocupate) Berdiansk şi Melitopol", a adăugat ea. Ucraina este angajată de la începutul lunii iunie într-o vastă contraofensivă pentru a încerca să elibereze regiunile ocupate de Moscova. În nord-estul Ucrainei, în zona Kupiansk, singurul sector al frontului în care forţele ruse atacă, Ganna Maliar a dat asigurări că linia ucraineană rezistă, în timp ce în sector au început evacuările.

"Toate bătăliile din ultima săptămână s-au încheiat cu înfrângere pentru inamic. Inamicul nu a avansat acolo", a precizat ea. Forţele ucrainene desfăşoară o contraofensivă foarte grea, ruşii petrecând iarna şi primăvara întărindu-şi poziţiile, cu tranşee, capcane antitanc şi câmpuri de mine pe sute de kilometri.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri externe » Ucrainenii pot provoca panică în apărarea "fragilă" a ruşilor și o cădere a frontului. Bloggerii ruşi cer să fie vizate familiile ofiţerilor ucraineni care comandă atacurile