Antena Meniu Search
x

Ucrainenii susţin că au doborât alte 3 Su-34 ruseşti. Avioanele de vânătoare au fost distruse în Avdiivka şi Mariupol, zone controlate de ruşi

Război în Ucraina. Armata ucraineană a afirmat joi că a doborât încă trei bombardiere ruseşti Su-34, cele mai recente succese anunţate de Kiev împotriva forţelor aeriene ale Moscovei, relatează Reuters, citată de Agerpres.

de Redactia Observator

la 29.02.2024, 15:18

Ucrainenii susţin că au doborât alte 3 Su-34 ruseşti. Avioanele de vânătoare au fost distruse în Avdiivka şi Mariupol, zone controlate de ruşi
- Profimedia - imagine ilustrativă

"După operaţiuni de luptă de succes împotriva unei aeronave inamice în noaptea de 29 februarie, încă două aeronave ruse au fost distruse: bombardiere Su-34 în sectoarele Avdiivka şi Mariupol", a scris în aplicaţia de mesagerie Telegram comandantul şef al armatei ucrainene, Oleksandr Sîrski. Rusia, care şi-a început acum doi ani invazia la scară largă în Ucraina, nu a comentat deocamdată aceste afirmaţii, care nu au putut fi verificate imediat de Reuters.

Avdiivka şi Mariupol, zone controlate de Armata Rusă

Avdiivka, în estul Ucrainei, a trecut sub controlul forţelor ruse mai devreme în februarie, după o îndelungată bătălie. Oraşul-port sud-estic Mariupol a fost cucerit de Rusia în mai 2022.

Săptămâna trecută, armata ucraineană a afirmat că Rusia a pierdut şase avioane în trei zile. După ce a primit sisteme de apărare aeriană avansate din Occident, armata Ucrainei a devenit mai periculoasă pentru aviaţia rusă în zone din apropiere de linia frontului, deşi a suferit recent o serie de eşecuri pe câmpul de luptă în est.

Kievul acuză Moscova că vizează ţinte civile cu avioanele sale Su-34, mai ales în regiunea sudică Herson. Rusia a negat că atacă deliberat civili, deşi în raidurile sale au murit un mare număr de civili.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » Ucrainenii susţin că au doborât alte 3 Su-34 ruseşti. Avioanele de vânătoare au fost distruse în Avdiivka şi Mariupol, zone controlate de ruşi