Antena Meniu Search
x

UE anunţă că va obliga companiile farmaceutice să respecte contractele de aprovizionare pentru vaccinurile anti-Covid: "Am lovit cu pumnul în masă"

Uniunea Europeană va obliga companiile farmaceutice să respecte contractele pe care le-au semnat pentru furnizarea vaccinurilor COVID-19, a declarat duminică președintele Consiliului European, Charles Michel.

Cristian Ionescu
de Cristian Ionescu

la 24.01.2021, 17:10

Companiile farmaceiutice vor fi obligate să-şi respecte contractele de livrări, anunţă UE - Profimedia Images / Imagini de arhivă

Contractele pentru livrarea vaccinurilor vor fi respectate, anunţă UE

Pfizer a anunţat săptămâna trecută că încetinește temporar aprovizionarea către Europa, pentru a face modificări de producție care ar spori producția. Vineri, AstraZeneca a anunţat că livrările inițiale în regiune vor fi mai mici, din cauza unei erori de producție.

"Plănuim să facem companiile farmaceutice să respecte contractele pe care le-au semnat ... folosind mijloacele legale de care dispunem", a spus Michel la radio Europa 1, citat de Reuters.

El nu a menționat posibile sancțiuni, dar a spus că UE va insista asupra transparenței cu privire la motivele întârzierilor.

El a spus că, după primele avertismente ale Pfizer cu privire la întârzierile de câteva săptămâni, UE a reușit să reducă aceste întârzieri adoptând o poziție dură.

"Am lovit cu pumnul în masă și, în cele din urmă, am transformat întârzierile de câteva săptămâni într-o încetinire mai mică a livrărilor", a spus el.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » UE anunţă că va obliga companiile farmaceutice să respecte contractele de aprovizionare pentru vaccinurile anti-Covid: "Am lovit cu pumnul în masă"