Antena Meniu Search
x

Lovitură grea pentru campania europeană de vaccinare anti-Covid. AstraZeneca a anunţat că livrările de vaccin vor fi mai mici, din cauza unei erori de producție

Campania europeană de vaccinare COVID-19 a primit o nouă lovitură vineri, când AstraZeneca a anunţat că livrările inițiale în regiune vor fi mai mici decât volumele vizate, din cauza unei erori de producție.

Cristian Ionescu
de Cristian Ionescu

la 22.01.2021, 22:41

AstraZeneca informează că are probleme cu producţia şi că livrările anunţate de vaccin anti-Covid vor fi mai mici - Profimedia Images / Imagini de arhivă

Vaccinuri mai puţine, din cauza unei erori de producţie

"Volumele inițiale vor fi mai mici decât s-au anticipat inițial din cauza randamentelor reduse la un loc de producție din cadrul lanțului nostru european de aprovizionare", a declarat un purtător de cuvânt al companiei într-o declarație scrisă, refuzând să ofere detalii.

Anunţul este îngrijorător pentru campania europeană de imunizare care a fost deja îngreunată de o deficiență temporară în lanțul de aprovizionare al dezvoltatorilor de vaccinuri Pfizer și BioNTech, care reorganizează o locaţie din Belgia pentru a crește producția.

Comisia UE a declarat că Astra a informat consiliul de conducere pentru vaccinarea în UE cu privire la o modificare a programului său de livrare și Comisia lucrează pentru a afla mai multe informaţii.

În timp ce produsul BioNTech, precum și un vaccin produs de firma de biotehnologie americană Moderna, au fost deja lansate după obținerea autorizației de reglementare, o decizie UE privind aprobarea de reglementare a compusului Astra este așteptată până la sfârșitul lunii ianuarie.

Acord cu UE pentru 300 de milioane de doze

UE a încheiat un acord pentru achiziționarea a cel puțin 300 de milioane de doze de la Astra, cu o opțiune pentru încă 100 de milioane, parte a angajamentelor globale ale companiei de a furniza mai mult de 3 miliarde de doze.

Ministrul austriac al Sănătății, Rudolf Anschober, a avertizat AstraZeneca că orice întârziere va fi „absolut inacceptabilă”.

Cancelarul austriac Sebastian Kurz a declarat că el și omologii săi din Danemarca și Grecia vor face presiuni asupra Agenției Europene pentru Medicamente pentru a aproba rapid vaccinul AstraZeneca. Statele baltice și Republica Cehă s-au alăturat acestui efort.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Lovitură grea pentru campania europeană de vaccinare anti-Covid. AstraZeneca a anunţat că livrările de vaccin vor fi mai mici, din cauza unei erori de producție