Antena Meniu Search
x

Un american stă cu gloanţele în corp de mai bine de 10 zile. Nu poate fi operat pentru că spitalul este aglomerat din cauza pacienţilor COVID

Un bărbat aşteaptă de mai bine de 10 zile efectuarea unei intervenţii chirurgicale după ce a fost împuşcat de şase ori în timp ce asista la o discuţie aprinsă între două persoane într-un magazin din Houston, Statele Unite.

de Redactia Observator

la 17.08.2021, 11:41

Bărbatul a fost împuşcat de şase ori
Bărbatul a fost împuşcat de şase ori - Twitter/ Profimedia

Spitalul unde Joel Valdez a fost transportat pentru a i se oferi îngrijiri medicale este sufocat de numărul mare de pacienţi infectaţi cu coronavirus, iar sălile de operaţie nu pot fi folosite momentan, potrivit The Washington Post. În această situaţie, americanu aşteaptă de mai bine de zece zile eliberarea locurilor din spital pentru a putea fi tratat.  "Este puţin frustrant să aştept atât de mult timp, din moment ce am gloanţe în interiorul corpului şi oasele rupte. Toată lumea este surprinsă că încă sunt viu după mai bine de o săptămână", a spus Valdez. Bărbatul are mai multe răni la umărul stâng şi una la nivelul gâtului, care necesită intervenţii chirurgicale de urgenţă pentru ca gloanţele să poată fi scoase fără a-i mai pune viața în pericol. 

Bărbatul a fost împuşcat de şase ori

Valdez îşi terminase cumpărăturile şi se îndrepta spre maşină, moment în care a observat în parcare doi oameni care purtau o discuţie aprinsă. Imediat după ce s-a îndepărtat, unul dintre scandalagii a venit spre el şi l-a împuşcat de mai multe ori. „M-am urcat în mașină și plecam, iar el se oprește lângă mine, undeva lângă intrarea magazinului. A tras mai multe gloanţe. De îndată ce am fost împușcat și am fugit, singurul lucru la care m-am putut gândi când am văzut sângele curgând peste tot au fost fiul și soția mea”, a spus bărbatul.

Reprezentanţii spitalului unde Valdez a fost internat au transmis că gradul de ocupare a secţiei de Terapie Intensivă era de 103%, luni dimineaţa, 33% dintre pacienţi fiind infectaţi cu coronavirus. Acest lucru face pentru moment imposibilă intervenţia chirugicală de care bărbatul are nevoie. Autorităţile din sistemul de sănătate au anunţat că din cauza resurselor limitate, provocate de al patrulea val al epidemiei, pacienţii care necesită intervenţii chirurgicale în această perioadă sunt prioritizaţi pe baza mai multor factori, iar acest lucru poate duce la o întârziere a procedurilor chirurgicale.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Un american stă cu gloanţele în corp de mai bine de 10 zile. Nu poate fi operat pentru că spitalul este aglomerat din cauza pacienţilor COVID