Antena Meniu Search
x

Un avion de pasageri Airbus a luat foc în momentul decolării în China. Motorul a atins pământul și a luat foc. VIDEO

Incendiu la bordul unui avion Airbus A319 al companiei Tibetan Airlines care decola de pe pista aeroportului din Chongqing, un oraș din China aflat în partea de sud-vest a țării, notează CNN. Persoanele aflate la bordul avionului, 113 pasageri și nouă membrii ai echipajului de zbor au fost evacuați în siguranță.

de Redactia Observator

la 12.05.2022, 14:11

Avionul companiei Tibetan Airlines a luat foc în timpul manevrelor de decolare.
Avion în flacări pe un aeroport din China - Captură video Twitter

Reprezentanții Aeroportului Internațional Chongqing Jiangbei au transmis că 40 de pasageri, care au suferit răni minore, au fost transportați la spital pentru îngrijiri medicale. Administrația Aviației Civile din China a emis un comunicat în care a anunțat că 36 de persoane au suferit au suferit vânătăi și entorse în timpul evacuării de la bordul avionului.

Cum s-a produs incendiul la bordul avionului?

Flăcările au izbucnit la bordul unui Airbus A319, o aeronavă care a fost folosită de Tibetan Airlines în ultimii nouă ani și jumătate. Zborul pe care aceasta urma să îl facă era pe ruta Chongqing - Nyingchi (Tibet). Reprezentanții Aviației Civile au transmis că membrii echipajului au observat o anomalie în timpul decolării și că, din această cauză, au decis să anuleze manevrele.

”Potrivit echipajului de zbor, avionul a suferit o anomalie în timpul decolării. Au oprit decolarea, urmând procedurile, au transmis autoritățile. După ce avionul a derapat de pe pistă, motorul a atins pământul și a luat foc. Incendiul a fost stins.”

Pe acelaşi subiect

Imaginile cu incendiul au ajuns și pe rețelele de socializare din China. Înregistrările surprind flăcările care au cuprins partea frontală a avionului și fumul închis la culoare care iese din epavă. O filmare arată și momentul în care cei de la bordul aeronavei sunt evacuați.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

După stingerea incendiului, activitatea de pe aeroportul Chongqing a revenit la normal. Autoritățile chineze au anunțat deschiderea unei investigații pentru stabilirea cauzelor care au dus la acest incendiu.

Acest incident vine la mai puțin de două luni de la o altă tragedie aviatică care a avut loc în China și în care a fost implicat un avion al companiei China Eastern Airlines.

Analiștii au atras atenția că acesta este cel mai grav incident aviatic al ultimului deceniu din China. Prăbușirea avionului Boeing 737-800 a dus la moartea celor 132 persoane aflate la bord. Autoritățile au anunțat că au deschis o investigație completă asupra tragediei dar, până în acest moment, nu au anunțat noi detalii despre cauzele care au dus la producerea acesteia.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Un avion de pasageri Airbus a luat foc în momentul decolării în China. Motorul a atins pământul și a luat foc. VIDEO