Antena Meniu Search
x

Avion oprit înainte de decolare după ce pasagerii au primit pe mobil poze cu avioane prăbuşite. O femeie a leşinat la bord

Un avion pregătit de decolare s-a întors înapoi la poarta de îmbarcare a aeroportului Ben Gurion din Tel Aviv, după ce fotografii cu dezastre aviatice le-au fost trimise pasagerilor prin funcţia AirDrop, de către 9 bărbaţi aflaţi şi ei la bord, relatează The Guardian

de Redactia Observator

la 12.05.2022, 17:44

Avion oprit chiar înainte de decolare după ce toţi pasagerii au primit poze cu aeronave prăbuşite. O femeie a leşinat
Avionul Asiana Airlines prăbuşit la aterizare în San Francisco, 2013 - Profimedia

Incidentul a avut loc marţi la scurt timp după ce piloţii au anunţat decolarea avionului cu destinaţia Istanbul. Cei 9 suspecţi, de cetăţenie israeliană, ar putea fi acuzaţi de răspândirea de informaţii false, care se pedepseşte cu până la 3 ani de închisoare, au transmis autorităţile din Tel Aviv. 

Un purtător de cuvânt al Turkish Airlines a confirmat incidentul şi a spus că imaginile au fost trimise prin intermediul funcţiei AirDrop a Apple. AirDrop permite schimbul wireless de fişiere dacă dispozitivele Apple sunt la mică distanţă unul faţă de celălalt.

În total,166 de persoane erau la bordul aeronavei. Mulţi dintre ei au primit imaginile șocante, inclusiv o fotografie cu un avion Boeing 777 al Asiana Airlines, prăbuşit în 2013, în San Francisco, potrivit The Telegraph. Trei persoane au murit atunci din cele peste 300 aflate la bord, alte sute au fost rănite. 

Imagini cu un puternic impact emoţional, chiar înainte de decolare

Pe acelaşi subiect

"Cei nouă sunt suspectaţi că ar fi transmis imagini cu accidente aeriene, reuşind astfel să creeze panică şi să decaleze zborul cu câteva ore”, a declarat un reprezentant al poliţiei isrealiene. Unul dintre pasageri a leşinat, iar altul a suferit un atac de panică. "O femeie a leșinat, o alta a avut un atac de panică”, a poveste un pasager pentru Channel 12 din Israel.

După ce pozele au fost transmise, pasagerii au alertat membrii echipajului, iar pilotul aeronavei a luat decizia înţeleaptă de a anula decolarea şi a reveni la poartă. Cei 9 au fost evacuaţi din avion şi preluaţi de către autorităţi, iar aeronava a reuşit să decoleze 4 ore mai târziu. Suspecţii se află în custodia poliţiei. Gestul ar putea fi catalogat drept o "ameninţare teroristă", conform autorităţilor.

Este al doilea incident de această natură în doar câteva săptămâni pe aeroportul Ben Gurion. Pe 28 aprilie, personalul de securitate al aeroportului a găsit un obuz neexplodat în bagajul unei familii americane care l-a luat ca suvenir în timpul vacanței în Israel. Descoperirea a stârnit panică în sala de plecări. Oamenii au fost filmaţi alergând în toate direcţiile şi adăpostindu-se de teama unei explozii. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Avion oprit înainte de decolare după ce pasagerii au primit pe mobil poze cu avioane prăbuşite. O femeie a leşinat la bord