Antena Meniu Search
x

Un băiețel din Marea Britanie, la un pas să orbească din cauza unei infecţii generate de COVID

Un băiețel de 9 ani ar fi putut orbi din cauza unei infecții la ochi, generată de Covid, scrie BBC. Zac a ajuns la spital, în ziua de Crăciun, când ochiul său s-a umflat foarte tare. 

de Redactia Observator

la 06.01.2022, 16:20

Un băiețel din Marea Britanie, la un pas să orbească din cauza unei infecţii generate de COVID
Un băiețel din Marea Britanie, la un pas să orbească din cauza unei infecţii generate de COVID - Arhiva familiei

Zac Morey din din South Gloucestershire a contractat virusul pe 16 decembrie și s-a izolat cu întreaga familie, potrivit măsurilor impuse de autorități. Pe 22 decembrie, băiețelul a început să se plângă că îl jenează foarte tare ochiul, iar mama sa, îngrijorată, a contactat medical de familie. Ulterior, în Ajunul Crăciunului, Zac a fost internat la spitalul pediatric Briston Royal, potrivit BBC.

Medicii i-au explicat mamei îndurerate că fiul său a dezvoltat o infecție gravă, care ar putea duce la orbire, generată de Covid. I-au prescris antibiotic și crème înainte de a-l externa. Fără semne că infecția s-ar ameliora, familia s-a întors la spital, iar medicii i-au administrat medicamentele intravenos. 

“Când am ajuns la spital, tot personalul medical era îmbrăcat festiv și i-au pregătit lui Zac numeroase cadouri”, a declarat mama băiețelului. De atunci, Zac și-a revenit complet. “Am fost binecuvântată cu cinci copii și am avut un noroc imens. Fiica mea a fost extrem de bolnavă, când era doar un bebeluș, și a fost internată 10 zile la terapie intensive. Iar acum Zac a ajun s la spital, iar medicii l-au salvat”.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde preferaţi să vă cazaţi în vacanţă, la hotel sau închiriaţi un apartament?

Observator » Stiri externe » Un băiețel din Marea Britanie, la un pas să orbească din cauza unei infecţii generate de COVID