Antena Meniu Search
x

Un cadavru perfect conservat a fost descoperit pe un gheţar din Elveţia. Experţii spun că datează din anii '70: "Este o mumie!"

Doi alpinişti francezi au descoperit un cadavru pe gheţarul Stockji din Elveţia, în timp ce mergeau pe Haute Route, un traseu celebru de la Chamonix la Zermatt, relatează Le Parisien, citat de Le Figaro.

de Antonia Roşu

la 14.08.2022, 17:31

Un cadavru perfect conservat a fost găsit pe un gheţar din Elveţia. Experţii spun că datează din anii '70: "Este o mumie!"
Un cadavru perfect conservat a fost găsit pe un gheţar din Elveţia. Experţii spun că datează din anii '70: "Este o mumie!" - Profi Media

Cadavrul a fost îngheţat timp de ani de zile şi a fost descoperit în urma topirii gheţii cauzate de încălzirea globală. Potrivit alpiniştilor, cadavrul ar data din perioada 1970-1980, relatează news.ro.

”Este o mumie. Gheţarul a îngheţat totul”, a mărturisit unul dintre cei doi alpinişti.

”Nu avea echipamentul tehnic de astăzi. Purta pantofi din piele, cu crampoane de oţel cu curele de mult timp ieşite din uz. Totul a fost perfect conservat”, a adăugat el.

Echipamentul alpinistului datează din anii '70

Un alt indiciu util pentru identificare este prezenţa unui baston telescopic, o invenţie care datează din anii 1970 care ar putea, eventual, să ofere o indicaţie asupra datei morţii.

Alertată, poliţia din Zermatt a recuperat cadavrul şi a început o anchetă de identificare. Potrivit Le Parisien, după ce au analizat oasele şi materialul, anchetatorii vor trebui să încerce să coreleze rezultatele analizelor cu datele cuprinse într-un dosar de 300 de alpinişti dispăruţi în acest canton din 1925.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Un cadavru perfect conservat a fost descoperit pe un gheţar din Elveţia. Experţii spun că datează din anii '70: "Este o mumie!"