Antena Meniu Search
x

Un căutător de comori riscă 12 ani de închisoare după ce a fost prins săpând într-un cimitir

Un căutător de comori din Utah riscă până la 12 ani de închisoare, după ce a fost prins săpând într-un cimitir din parcul național Yellowstone.

Iulia Iancu
de Iulia Iancu

la 14.01.2021, 18:00

Cimitirul din cadrul Parcului Național Yellowstone
Cimitirul din cadrul Parcului Național Yellowstone - Parcul Național Yellowstone / Facebook
  • Bărbatul și-a recunoscut faptele și riscă până la 12 ani de închisoare
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Rodrick Craythorn, în vârstă de 52 de ani, a pledat vinovat pe 4 ianuarie, după ce a fost prins săpând și făcând trafic cu artefacte de patrimoniu, potrivit unui procuror din districtul Wyoming, scrie CNN.

Bărbatul a descoperit săpând în cimitirul istoric Fort Yellowstone în perioada 1 octombrie 2019 - 24 mai 2020, în speranța că va găsi obiecte valoroase pe care le-ar putea valorifica. 

În zonă se află 35 de morminte din secolul 19 și 20, multe dintre ale aparținând unor soldați sau angajați civili ai armatei, dar și rude ale acestora. 

"În acest caz, acțiunile bărbatului au produs multe stricăciuni unor resurse publice importante. Acuzatul a mers prea departe în dorința lui de a descoperi obiecte de valoare, încălcând legea.

Excavarea sau traficarea resurselor arheologice ar putea duce la o amendă de 20.000 de dolari și închisoare de până la doi ani. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Un căutător de comori riscă 12 ani de închisoare după ce a fost prins săpând într-un cimitir