Antena Meniu Search
x

Video Un ceas de 20 de milioane de dolari, vedeta expoziţiei de ceasuri de la Geneva

La Geneva se dă ora zilele acestea pentru orice pasionat de ceasuri. Aici are loc cea mai mare expoziţie de ceasuri de lux din lume. Vedeta târgului este un ceas de 20 de milioane de dolari.

de Redactia Observator

la 29.03.2023, 20:38

Vezi și

Cu diamante, rubine, din oţel reciclat sau cu cadrane reversibile, expoziţia de ceasuri de la Geneva poate satisface şi cele mai rafinate gusturi. Timp de aproape o săptămână, participanţii la eveniment pot admira ceasuri cu preţuri de pornire de la câteva mii de euro până la câteva zeci de milioane.  

Un ceas de 20 de milioane de dolari, vedeta expoziţiei de ceasuri de la Geneva

Matthieu Humair, director general al Fundației Watches and Wonders Geneva: Este mai mult decât un eveniment. Este un summit al orologeriei care reunește întreaga industrie. 

Una dintre vedetele expoziţiei este acest ceas estimat la 20 de milioane de dolari. Numit "Comoara Eternă a miliardarului" conţine 425 de diamante. Dacă 20 de milioane este prea mult pentru dumneavoastră, acest ceas costă doar 4,2 milioane de dolari. Este din aur alb, are 118 safire albastre de 11,9 carate și 291 de diamante de 20,54 carate. 

Gianfranco Ritschel, consultant în industria ceasurilor: Industria ceasurilor merge foarte bine. Tocmai am ieșit dintr-un an record în 2022. Industria ceasurilor elvețiane nu a exportat niciodată atât de multe ceasuri și primele două luni (din 2023), ianuarie și februarie, sunt pozitive. 

O altă piesă de rezistenţă este un ceas din aur roz de 18 carate, cu cadran reversibil. Acesta presupune că poate afişa două fusuri orare diferite, în acelaşi timp şi are şi un indicator de zi/noapte. Doar 50 de ceasuri din acest nou model vor fi fabricate. Ele sunt puse în vânzare la prețul de 130.000 de euro, fără TVA.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » Un ceas de 20 de milioane de dolari, vedeta expoziţiei de ceasuri de la Geneva