Antena Meniu Search
x

Un cioban din Canterbury i-a şocat pe medicii din Londra: în inima lui au fost descoperite bacterii necunoscute medicinei

Un cioban din Canterbury, în vârstă de 55 de ani, a fost internat la spital cu febră. Analizele de sânge au arătat o infecție cu două tipuri de bacterii, dar una dintre specii nu a putut fi identificată cu ajutorul testelor convenționale de laborator, informează Mediafax.

de Redactia Observator

la 24.01.2024, 10:41

Un cioban din Canterbury i-a şocat pe medicii din Londra: în inima lui au fost descoperite bacterii necunoscute medicinei
- Profimedia - imagine ilustrativă

Ciobanului în vârstă de 55 de ani, din Canterbury, i se pusese un stent cardiac cu șapte luni mai devreme, când a fost internat la spitalul St Thomas cu febră. Analizele de sânge au arătat o infecție cu două tipuri de bacterii, dar una dintre specii nu a putut fi identificată cu ajutorul testelor convenționale de laborator.

Cum a fost denumită noua bacterie

Pentru a afla despre ce specie era vorba, cercetătorii au folosit un secvențiator de înaltă tehnologie, care analizează ADN-ul mult mai rapid decât alte tehnici. Rezultatele, publicate în International Journal of Systematic and Evolutionary Microbiology, au arătat că este vorba de o nouă specie de Variovorax, un grup de bacterii care trăiesc în sol, conform Mirror.

Analiza chimiei și a genomului bacteriei a confirmat că este o specie nouă, niciodată descrisă până acum de comunitatea științifică. Cercetătorii au numit noua bacterie Variovorax durovernensis, care este numele latin al orașului Canterbury. Oamenii de știință cred că ciobanul s-a infectat cu bacteria în timpul sezonului de fătare a mieilor sau în timp ce le dădea medicamente animalelor.

Turma ciobanului avea 1.500 de oi, iar acesta dezvoltase dermatită cronică în timpul perioadelor aglomerate - o afecțiune despre care oamenii de știință au spus că "a servit probabil drept port de intrare pentru agenții patogeni din mediul înconjurător".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri externe » Un cioban din Canterbury i-a şocat pe medicii din Londra: în inima lui au fost descoperite bacterii necunoscute medicinei