Antena Meniu Search
x

Curs valutar

NATO participă deja la războiul din Ucraina, acuză un apropiat al lui Putin: "Ei decid ce oraşe vor fi atacate"

Război în Ucraina. Viaceslav Volodin, preşedintele Dumei de Stat, camera inferioară a parlamentului rus, a acuzat vineri NATO de participare la acţiunile militare din Ucraina, sugerând că Alianţa Nord-Atlantică este deja implicată masiv în luarea deciziilor militare, scrie Agerpres.

de Redactia Observator

la 13.09.2024 , 12:32

NATO participă deja la războiul din Ucraina, acuză un apropiat al lui Putin: "Ei decid ce oraşe vor fi atacate"
NATO participă deja la războiul din Ucraina, acuză un apropiat al lui Putin: "Ei decid ce oraşe vor fi atacate" - Facebook

Viaceslav Volodin, colaborator apropiat al preşedintelui Vladimir Putin, a făcut afirmaţia la o zi după ce liderul rus a avertizat că Occidentul se va plasa în conflict direct cu Rusia dacă îi va permite Ucrainei să lovească teritoriul rus cu rachete cu rază lungă de acţiune de producţie occidentală.

Volodin, care nu a făcut referire la probe documentare pentru a-şi susţine afirmaţiile, a acuzat NATO că ajută Ucraina să aleagă ce oraşe ruseşti va ţinti, că decide împreună cu Kievul tipul acţiunii militare şi că dă ordine Ucrainei.

Un apropiat al lui Putin face acuzaţii grave

Articolul continuă după reclamă

''Statele Unite, Germania, Regatul Unit şi Franţa discută despre posibilitatea loviturilor (efectuate de Ucraina) folosind arme cu rază lungă pe teritoriul ţării noastre. Aceasta nu este altceva decât o încercare de a camufla şi de a ascunde participarea lor directă la acţiunea militară'', a scris Viaceslav Volodin pe canalul său oficial de Telegram. ''În realitate, Statele Unite şi aliaţii săi încearcă de fapt să îşi acorde permisiunea de a comite acte de agresiune cu rachete contra Rusiei'', a adăugat demnitarul rus.

El a spus că folosirea consilierilor şi instructorilor NATO în Ucraina a fost acum completată de ''mercenari'' şi s-a referit la întregi unităţi militare dotate cu armament NATO. ''Ei (militarii NATO) decid ce oraşe din ţara noastră vor fi atacate, coordonează acţiuni militare şi dau ordine. NATO a devenit un participant la acţiuni militare în Ucraina. Ei duc un război contra ţării noastre'', a mai spus Volodin

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Vi se par prea stricte regulile impuse pentru uniforma elevilor?
Observator » Ştiri externe » NATO participă deja la războiul din Ucraina, acuză un apropiat al lui Putin: "Ei decid ce oraşe vor fi atacate"