Antena Meniu Search
x

Un criminal în serie, a doua execuţie publică în Afganistan de la preluarea puterii de către talibani: ''Moartea serveşte drept lecţie altora"

Autorităţile talibane au anunţat că au executat marţi un bărbat condamnat pentru omucidere, a doua execuţie publică de la preluarea puterii de către talibani, în august 2021, şi care a fost efectuată cu armă de foc într-o moschee din estul Afganistanului, informează AFP.

de Redactia Observator

la 20.06.2023, 14:42

Imagine ilustrativă
Imagine ilustrativă - Shutterstock

"El a fost executat în public, în oraşul Sultan Ghazi Baba, în centrul provinciei Laghman, de o manieră care să-l facă să sufere şi pentru ca (moartea sa) să servească drept lecţie altora", au scris responsabili ai provinciei într-un comunicat.

Textul îl numeşte pe bărbatul executat drept "Ajmal, fiul lui Naseem" şi precizează că el a fost condamnat pentru uciderea a cinci persoane. Un responsabil a serviciului de comunicare şi cultură al provinciei a declarat pentru AFP că circa 2.000 de persoane au asistat la execuţie - printre care şi părinţii victimelor lui - şi că aceasta a fost efectuată în conformitate cu legea islamică.

O primă execuţie publică a avut loc în decembrie în provincia Farah, vestul Afganistanului. Execuţiile publice erau curente în timpul primului regim al talibanilor, între 1996 şi 2001. Condamnaţii erau cel mai adesea ucişi cu focuri de armă sau prin lapidare, în funcţie de crimele imputate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » Un criminal în serie, a doua execuţie publică în Afganistan de la preluarea puterii de către talibani: ''Moartea serveşte drept lecţie altora"