Antena Meniu Search
x

Galerie foto Un cub din aur pur, în valoare de 11,7 milioane de dolari, a apărut într-un parc din New York

Un cub realizat din 186 de kilograme de aur pur, de 24 de karate, a apărut în Central Park, în New York. Cubul este opera unui artist german, pe nume Niclas Castello, și este evaluat la aproximativ 11,7 milioane de dolari.

de Redactia Observator

la 04.02.2022, 11:15

Artistul german Niclas Castello a proiectat cubul și, deși opera de artă nu este de vânzare, este evaluată la aproximativ 11,7 milioane de dolari. Aurul a fost cumpărat la 1.788 USD pe uncie, iar piesa de artă are propria echipă de securitate.

Cubul de aur pur a fost evaluat la aproximativ 11,7 milioane de dolari

”Este o operă de artă conceptuală. Ideea a fost să creăm ceva care este dincolo de lumea noastră – care este intangibil”, a declarat Castello pentru ArtNews, scrie nypost.com.

Cubul a fost turnat la Aarau, în Elveţia, şi a fost realizat într-un cuptor special creat pentru a susţine dimensiunea şi volumul mare al aurului. 

Pe acelaşi subiect

Cubul a fost expus odată cu lansarea unei criptomonede, numită Moneda Castello

Odată cu expoziția neobișnuită din Central Park, artistul a lansat și o criptomonedă, numită Moneda Castello. Ea va fi tranzacționată ca $CAST și acum poate fi achiziționată online la 0,44 $ fiecare. O licitație NFT este, de asemenea, programată pentru 21 februarie.

Castello s-a născut în 1978 în Germania de Est și este cunoscut pentru operele sale de artă contemporană, precum și pentru arta stradală. Multe dintre lucrările sale au fost influențate de căderea Zidului Berlinului, în 1989. În prezent, el trăiește și lucrează atât în ​​New York, cât și în Elveția.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Un cub din aur pur, în valoare de 11,7 milioane de dolari, a apărut într-un parc din New York