Antena Meniu Search
x

Un focar de variola maimuţei ar putea izbucni în Italia în zilele următoare. Autorităţile sunt în alertă

Italia a înregistrat 20 de cazuri de variola maimuţei şi numărul urmează să crească în zilele următoare, a declarat, miercuri, ministrul adjunct al Sănătăţii Pierpaolo Sileri pentru Rai Radio 1, potrivit Reuters.

de Redactia Observator

la 01.06.2022, 16:57

Turişti pe străzile din Roma
Autorităţile din Italia sunt în alertă - Profimedia

”Avem 20 de cazuri în Italia, 19 sunt persoane care au călătorit acolo unde a existat un focar de infecţie”, a declarat Pierpaolo Sileri pentru Rai Radio 1. El a mai precizat că o singură persoană se pare că nu ar fi contractat boala prin contact direct, însă nu a fost confirmată această supoziţie. ”Există o perioadă de incubaţie de câteva săptămâni, este clar că vom avea mai multe (n.r. cazuri) în zilele următoare”, a adăugat oficialul italian, potrivit news.ro.

Focare de variola maimuţei în peste 20 de ţări

Peste 20 de ţări în care variola maimuţei nu este endemică au raportat focare ale bolii virale, cu peste 300 de infecţii confirmate sau suspectate, mai ales în Europa. Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a declarat, duminică, faptul că variola maimuţei constituie ''un risc moderat'' pentru sănătatea publică la nivel global după ce au fost raportate cazuri în regiuni unde boala nu este întâlnită de obicei.

Harta cazurilor de variola maimuţei

Trei ţări concentrează în prezent majoritatea cazurilor confirmate: Marea Britanie, prima ţară în care au fost observate cazuri neobişnuite la începutul lui mai, Spania şi Portugalia, potrivit ECDC. Cazuri de variola maimuţei au fost depistate şi în Belgia, Franţa, Germania, Italia, Olanda, Cehia, Danemarca, Scoţia, Elveţia şi Suedia. Europa concentrează majoritatea cazurilor.

Canada, Statele Unite, Australia, Israel, Emiratele Arabe Unite şi Maroc sunt ţările din afara Europei cu cazuri considerate confirmate. Cazurile suspecte nu sunt luate în considerare în bilanţ. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Un focar de variola maimuţei ar putea izbucni în Italia în zilele următoare. Autorităţile sunt în alertă