Antena Meniu Search
x

Un fost soldat britanic a publicat o fotografie cu prietenii săi din armata afgană, toți executați de talibani

Un fost pușcaș marin britanic a publicat, pe Twitter, o imagine cu prietenii săi din Afganistan, despre care spune că au fost executați de talibani, joi, în apropiarea locuințelor lor din Kandahar, scrie Daily Mail. Soldatul a avertizat că insurgenții îi execută pe toți cei pe care i-au identificat că au avut legături cu guvernul.

de Redactia Observator

la 16.08.2021, 15:44

Un fost pușcaș marin din Marea Britanie a anunțat pe Twitter că prietenii săi din armata afgană, alături de care apare într-o fotografie, au fost executați în fața propriilor case de către talibani, în Kandahar.

James Glancy a publicat o fotografie din luna februarie, în care apare alături de mai mulți soldați afgani. Fostul pușcaș marin a scris că aceștia au fost executați, joi, de talibani, în Kandahar, același lucru petrecându-se și în regiunea Spin Baldak.

Veteranul, care a avut trei misiuni în Afganistan, îl acuză pe președintele Ashraf Ghani că a fugit din țară și și-a abandonat poporul. Duminică, Ghani a părăsit ţara, anunţând că a făcut asta pentru a evita vărsarea de sânge. 

Talibanii au pus din nou stăpânire pe Afganistan, după 20 de ani în care Statele Unite au cheltuit miliarde de dolari pentru a instaura democraţia în ţară. Palatul prezidenţial din Kabul a fost ocupat de fanaticii islamişti, în timp ce guvernele occidentale se străduiesc să-şi evacueze cetăţenii. 

Disperați, sute de afgani au venit în aeroportul din Kabul în speranța de a prinde un ultim zbor care să-i salveze de talibani. De teama execuțiilor, zeci de oameni s-au agățat la propriu de o aeronavă a Forțelor Aeriene SUA. Câțiva dintre ei au sfidat moartea și s-au ținut de fuselajul aparatui de zbor, înainte de decolare, însă nu au putut rezista prea mult și au căzut de la sute de metri înălțime, chiar pe Aeroportul Internațional din Kabul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri externe » Un fost soldat britanic a publicat o fotografie cu prietenii săi din armata afgană, toți executați de talibani