Antena Meniu Search
x

Un grup de 20 de activişti de mediu, în caiace, au blocat accesul în cea mai mare rafinărie germană: "Stop - închis din cauza catastrofei climatice"

Un grup de aproximativ 20 de activişti de mediu din mişcarea ecologistă "Ultima Generaţie" au blocat miercuri cu caiace accesul în portul petrolier fluvial al oraşului Karlsruhe în sudul Germaniei, prin care este aprovizionată cea mai mare rafinărie germană, relatează agenţia EFE.

de Redactia Observator

la 17.04.2024, 15:32

Au blocat accesul în cea mai mare rafinărie germană
Au blocat accesul în cea mai mare rafinărie germană - Profimedia

Potrivit unui anunţ transmis de mişcarea de mediu, activiştii au ţinut din bărcile lor o pancartă cu sloganul "Stop - închis din cauza catastrofei climatice", împiedicând astfel traversarea canalului care conectează portul cu fluviul Rin.

Rafinăria prelucrează anual 16 milioane de tone de petrol

"De zeci de ani, corporaţiile care exploatează combustibili fosili relativizează consecinţele catastrofice ale maşinaţiunilor lor şi orchestrează adevărate campanii mincinoase, în colaborare cu politicienii", afirmă una dintre activiste, Maja Winkelmann.

Rafinăria din Karlsruhe prelucrează anual circa 16 milioane de tone petrol, iar printre acţionarii săi se numără companii precum Shell, Esso (ExxonMobil) sau Rosneft, relatează Agerpres.

Mai devreme luna aceasta, un alt grup de activişti de mediu, din mişcarea "Ende Gelände", au blocat accesul în termocentrala pe cărbune Scholven din vestul Germaniei pentru a cere renunţarea imediată la această sursă de energie.

Termocentrala Scholven emite în fiecare zi circa 20.000 de tone de dioxid de carbon, aducându-şi astfel o contribuţie semnificativă la fenomenul încălzirii globale care face ca multe zone din lume să devină nelocuibile, a declarat o reprezentantă a respectivei mişcări ecologiste, Jule Fink.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Consumaţi şi deci cumpăraţi în mod regulat miere?
Observator » Stiri externe » Un grup de 20 de activişti de mediu, în caiace, au blocat accesul în cea mai mare rafinărie germană: "Stop - închis din cauza catastrofei climatice"