Antena Meniu Search
x

Un israelian a fost condamnat la trei ani de închisoare pentru tentativa de a-l spiona pe ministrul Apărării în folosul Iranului

Un fost agent de întreţinere de la reşedinţa privată a ministrului israelian al Apărării, Benny Gantz, a fost condamnat la trei ani de închisoare pentru tentativa de a-l spiona pe ministru în folosul Iranului, a anunţat marţi Ministerul israelian al Justiţiei, notează AFP, potrivit Agerpres.

de Redactia Observator

la 07.09.2022, 07:42

Benny Gantz, ministrul israelian al Apărării
Benny Gantz, ministrul israelian al Apărării - Profimedia Images

Omri Goren Gorochovsky, un israelian în vârstă de 38 de ani, a fost arestat în noiembrie 2021.

El este acuzat că a încercat să ofere informaţii de la domiciliul lui Benny Gantz grupului de hackeri Black Shadow, prezentat de Ministerul Justiţiei ca fiind "afiliat Iranului".

Israelianul va sta trei ani în spatele gratiilor

Serviciul de securitate internă Shin Bet a indicat că acuzatul nu a avut niciodată acces la "documente confidenţiale" şi, prin urmare, nu a divulgat secrete de stat.

Pe acelaşi subiect

Potrivit Ministerului Justiţiei, Omri Goren Gorochovsky a încheiat un acord de recunoaştere a vinovăţiei cu tribunalul districtului central, în baza căruia "a mărturisit că a încercat să transmită informaţii unui inamic".

Tribunalul l-a condamnat la "trei ani de închisoare".

Omri Goren Gorochovsky avea antecedente penale, printre care cinci condamnări şi pedepse cu închisoarea executate pentru diverse infracţiuni, în special jefuirea unei bănci, ceea ce ridică semne de întrebare legate de modul în care a fost angajat la domiciliul unuia dintre cei mai înalţi responsabili ai securităţii Israelului. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Un israelian a fost condamnat la trei ani de închisoare pentru tentativa de a-l spiona pe ministrul Apărării în folosul Iranului