Antena Meniu Search
x

Un jurnalist compară afganii căzuți din avion pe aeroportul din Kabul cu bărbatul care s-a aruncat din turnurile gemene

Imaginile înfiorătoare cu afganii care cad din avion, în încercarea de a fugi din țara controlată, de acum, de talibani, sunt comparate de un jurnalist indian cu una dintre cele mai emblematice fotografii, în timpul 9/11. „Două tragedii. La diferență de două decenii. Două părți ale poveștii”, a scris Ahmer Khan, pe Twitter.

de Redactia Observator

la 16.08.2021, 17:47

Afgani filmați în timp ce cad din avion, după ce s-au agățat de el, înainte de decolare
Afgani filmați în timp ce cad din avion, după ce s-au agățat de el, înainte de decolare - Captură foto / Twitter

Sute de afgani au venit în aeroportul din Kabul în speranța de a prinde un ultim zbor care să-i salveze de talibani. De teama execuțiilor, zeci de oameni s-au agățat la propriu de o aeronavă a Forțelor Aeriene SUA. Câțiva dintre ei au sfidat moartea și s-au ținut de fuselajul aparatui de zbor, înainte de decolare, însă nu au putut rezista prea mult și au căzut de la sute de metri înălțime, chiar pe Aeroportul Internațional din Kabul.

Jurnalistul indian Ahmer Khan a publicat pe Twitter, un colaj în care compară tulburătoarele imagini din Afganistan cu o fotografie emblematică din timpul 9/11, "The Falling Man", o imagine controversată, care surprinde un bărbat căzând de la unul din etajele superioare ale unuia dintre tururile gemene, din New York.

"Două tragedii. La diferență de două decenii. Două părți ale poveștii", este mesajul jurnalistului.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Talibanii au pătruns duminică în Kabul şi au preluat controlul asupra Afganistanului, declarând victorie în faţa armatei care a fost în ultimii 20 de ani instruită de forţele NATO. După retragerea trupelor aliate, în câteva săptămâni talibanii au recucerit întreaga ţară, duminică preluând controlul asupra palatului prezidenţial. Preşedintele Ashraf Ghani a părăsit ţara, anunţând că a făcut asta pentru a evita vărsarea de sânge. Aparent, el se află în Tadjikistan.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Un jurnalist compară afganii căzuți din avion pe aeroportul din Kabul cu bărbatul care s-a aruncat din turnurile gemene