Antena Meniu Search
x

Video Un mare producător de zahăr ar putea impune restricții la vânzare, din cauza El Nino. Culturile de trestie, puternic afectate

India ar putea impune restricţii la exporturile de zahăr. Totul vine în urma unui sezon de vară secetos care a afectat puternic culturile de trestie de zahăr. În cazul în care aprovizionarea internă se va îmbunătăţi, există şansa să fie emise cote pentru anumite vânzări pe pieţele externe. Mai mulţi analişti şi procesatori spun însă ca India nu va putea livra nicio cantitate de zahăr în acest sezon. Anul trecut, ţara a restricţionat exporturile până la aproximativ şase milioane de tone. Decizia finală va apărea în curând, anunţă oficialii. 

de Redactia Observator

la 12.10.2023, 08:05

Vezi și

Indicele preţului zahărului calculat de Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură a crescut cu 9,8% pe parcursul unei luni. Această creştere "se datorează în principal faptului că există temeri tot mai mari de restrângere a ofertei globale în următoarea campanie (2023-2024)", explică agenţia în raportul său lunar. Estimările iniţiale sugerează o scădere a producţiei în Thailanda şi India, doi producători majori, din cauza fenomenului meteorologic El Nino, precizează FAO.

Recolta bună de zahăr în Brazilia a împiedicat majorarea bruscă a prețurilor

Potrivit FAO, o creştere şi mai mare a preţurilor la zahăr a fost însă limitată de volumul mare al recoltei care se înregistrează în prezent în Brazilia (cel mai mare producător din lume), care a beneficiat de condiţii meteorologice favorabile, precum şi de slăbirea realul brazilian faţă de dolarul american.

Preţurile alimentelor la nivel mondial s-au stabilizat în septembrie, scăderea preţurilor la ulei (-3,9%), lactate (-2,3%) şi carne (-1%) compensând creşterea preţurilor la zahăr şi porumb, a anunţat FAO. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri externe » Un mare producător de zahăr ar putea impune restricții la vânzare, din cauza El Nino. Culturile de trestie, puternic afectate